κερδοφόρα απασχόληση από το σπίτι

Εάν έχετε κουραστεί από την κίνηση και από τους τέσσερις τοίχους του γραφείου, μια αλλαγή θα σώσει την κατάσταση! Αφήνοντας το γραφείο δεν σημαίνει και παραίτηση από τη δουλειά. Η εργασία από το σπίτι προσφέρει εισόδημα και ελαστικότητα μακριά από το παραδοσιακό χώρο εργασίας. Είτε ψάχνετε μια καριέρα πλήρους ωραρίου ή μια απασχόληση μειωμένου ωραρίου, πολλές εταιρείες προσφέρουν επιλογές για εργασία από το σπίτι:

 

1) case manager/nurse case manager: 55.000$

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και τα νοσοκομεία προσλαμβάνουν case managers για να εργαστούν από το σπίτι τους. Καθήκον τους είναι να συμβουλεύουν τους ασφαλισμένους πελάτες τους σε θέματα όπως θεραπεία, αποτελέσματα εξετάσεων, έξοδα νοσηλείας, παραπομπές σε νοσηλεία, αποζημιώσεις εργαζομένων κλπ. Ειδικά για νοσοκόμες που είναι συνηθισμένες σε μακριές βάρδιες και ανώμαλα προγράμματα, αυτού του είδους η απασχόληση είναι ελκυστική, διότι προσφέρει σταθερές ώρες και ένα άνετο περιβάλλον εργασίας, το σπίτι τους, ενώ συνεχίζουν ακόμα να βοηθούν ασθενείς.

 

2) Business analyst: 78.000$

Εάν έχετε βαρεθεί τις υπερωρίες στην εταιρεία αλλά θέλετε να παραμείνετε στην αγορά εργασίας, σκεφτείτε την πιθανότητα να δουλέψτε μέσω διαδικτύου από το σπίτι σας ως business analyst. Εξασφαλίζετε περισσότερη ελαστικότητα από ό,τι στο παραδοσιακό γραφείο. Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν ανάλυση επιχειρησιακών αναγκών, προβλέψεις, εκτέλεση επιχειρησιακών σχεδίων και άλλα σχετικά.

 

3) Εξ αποστάσεως διδασκαλία: 48.000$

Για κάθε έναν που κατέχει ένα πτυχίο ή ακόμα καλύτερα μεταπτυχιακό η διδακτορικό δίπλωμα και την επιθυμία να διδάξει φοιτητές σε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα, η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι μια καλή επιλογή. Μεγάλα πανεπιστήμια και κολέγια προσφέρουν μαθήματα online και ψάχνουν εκπαιδευτικούς να τα διεκπεραιώσουν. Πολλές σχολές δημιουργούν εικονικές τάξεις στο διαδίκτυο.

 

4) Διατροφολόγος / ειδικός σε θέματα υγείας

Εάν έχετε εμπειρία σε θέματα υγείας, σκεφτείτε την περίπτωση να εργαστείτε σε μια ασφαλιστική εταιρεία. Ψάχνουν για εργαζόμενους από το σπίτι με σπουδές και εμπειρία στον τομέα αυτό, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους πελάτες με συμβουλευτική υγείας, ευζωίας και συνηθειών διατροφής. Και όλα αυτά από το σπίτι σας.

 

5) Sales consultant: 19.000 – 75.000 $

Είτε έχετε εμπειρία 20 ετών στις πωλήσεις είτε είστε σχετικά νέος στον τομέα αυτό, η επαγγελματική αυτή δυνατότητα προσφέρει ελαστικότητα σε εσάς και ευκαιρίες ανάπτυξης σε εταιρείες που ελπίζουν να επεκταθούν σε άλλους τομείς δραστηριότητας ή σε άλλες χώρες στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Άλλοι σχετικοί επαγγελματικοί τίτλοι είναι: account executive, business development, field territory manager και sales manager.

 

6) Curriculum / Instructional designer: 58.830$

Το μεταπτυχιακό σας δίπλωμα καθώς και η πολυετής εμπειρία σας στην εκπαίδευση σας βοηθούν στην ευκαιρία να εργαστείτε από το σπίτι σας. Καθώς οι απαιτήσεις της οικονομίας αυξάνονται σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μονίμως ψάχνουν για άτομα με υψηλά προσόντα και επαγγελματισμό να τα ωθήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη. Ο τομέας της εκπαίδευσης είναι ένας από τους 5 σημαντικότερους τομείς που προσφέρουν ελαστική εργασία και οι curriculum developers βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση.

 

7) Συγγραφέας 69.060$

Όλα όσα χρειάζεστε είναι ένα λαπτοπ, μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ, ένα άνετο σημείο στο σπίτι να καθίσετε για εργασία και είστε έτοιμοι. Οι διάφορες ευκαιρίες για του επάγγελμα του συγγραφέα σας επιτρέπουν να εργάζεστε με πλήρη ή μερική απασχόληση, όποτε εσείς αισθάνεστε σε φόρμα για οποιαδήποτε εταιρεία. Εκτός από τον αρθρογράφο εφημερίδας ή περιοδικού, σκεφτείτε τις ευκαιρίες του μπλόγκερ, του copywriter, του grant writer, του content writer και του technical writer. Εταιρείες, ιστοσελίδες με θέμα «πώς να το κάνεις», online directories κ.α. ψάχνουν συγγραφείς για διάφορα θέματα και με διάφορους τύπους εργασιακών σχέσεων.

 

8) Customer service representative: 33.120 $

Οι μέρες όπου τα μεγάλα τηλεφωνικά κέντρα ήταν τα μόνα σημεία όπου οι εκπρόσωποι της εξυπηρέτησης πελατών απαντούσαν τα τηλέφωνα έχουν περάσει. Η τάση οι εταιρείες να προσλαμβάνουν υπαλλήλους να κάνουν αυτή τη δουλειά από το σαλόνι τους, το υπνοδωμάτιό τους ή ακόμα και το μπαλκόνι τους αυξάνεται ραγδαία. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει διευκολύνει τις εταιρείες να μην επεκτείνουν την εξυπηρέτηση πελατών σε άλλες χώρες και πολλές από αυτές προσλαμβάνουν υπαλλήλους που ζουν πχ στις ΗΠΑ με σκοπό να εργάζονται από το σπίτι τους.

 

9) Internet assessor / search consultant. 75.660$

Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας εξπέρ στο ίντερνετ είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, τότε μετατρέψτε την ικανότητά σας αυτή σε επικερδές επάγγελμα βοηθώντας τις εταιρείες να αναπτύξουν και να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Οι ερευνητές αξιολογούν συγκεκριμένες πληροφορίες του ίντερνετ με σκοπό να βελτιώσουν τις εμπειρίες των καταναλωτών. Δεν είναι άξιο απορίας που αυτό γίνεται μια δημοφιλής εργασία από το σπίτι. Θα περνάτε το χρόνο σας σερφάροντας στο διαδίκτυο από την άνεση του καναπέ σας.

 

10) Field property loss specialist 58.460$

Οι ασφαλιστικές εταιρείες ανταγωνίζονται η μία την άλλη στον τομέα της εξυπηρέτησης των πελατών τους όταν αυτοί τις χρειάζονται ή παθαίνουν κάποιο ατύχημα. Για να βελτιώσουν και να επιταχύνουν αυτές τις υπηρεσίες οι ασφαλιστικές εταιρείες προσλαμβάνουν εργαζόμενους από το σπίτι τους. Field property loss specialists είναι υπεύθυνοι να επιβλέπουν τις βλάβες που έχουν υποστεί οι περιουσίες των πελατών τους και να ετοιμάζουν τις εκτιμήσεις τους για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!