Τα 10 καλύτερα μέρη του κόσμου για σπουδές 

της Γιώτας Γεροντίδου

Θέλεις και εσύ να σπουδάσεις στο εξωτερικό; Στο άρθρο αυτό λοιπόν θα βρεις τα 10 καλύτερα μέρη του κόσμου για τις σπουδές που ονειρεύεσαι. Οι σπουδές για τον καθένα είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζεται ψάξιμο. Από τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε φοιτητές που σπουδάζουν εκτός της χώρας καταγωγής τους, προέκυψε πως τα κριτήρια που τους οδήγησαν σε αυτήν την αυτήν την απόφαση είναι:

  • Η επαγγελματική και η πνευματική ανέλιξη.
  • Η επιθυμία να γνωρίσουν μια νέα κουλτούρα και ένα νέο τρόπο ζωής.
  • Η απαίτηση μιας διδασκαλίας με ανώτερη ποιότητα.
  • Η ευκαιρία να μάθουν μια ξένη γλώσσα.
  • Η απόκτηση νέων φίλων.
  • Η αδρεναλίνη για την νέα περιπέτεια που ξεκινάει.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω η κατάταξη των χωρών είναι:

10. Γαλλία

σπουδάσεις

Αναμφίβολα η Γαλλία αποτελεί μια από τις χώρες που μπορούν να προσφέρουν στους φοιτητές της όλα αυτά που ζητούν. Προφανώς το Παρίσι είναι ο πρώτος προορισμός που θα επισκεπτόταν κάποιος. Όμως υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες πόλεις για σπουδές που θα σε έφερναν ένα βήμα πιο κοντά στο να γνωρίσεις την γαλλική κουλτούρα. Τέτοιες πόλεις αρκετά γνωστές είναι η Λυών, η Τουλούζη, η Λιλ και η Ορλεάνη. Οι σπουδές σου σε μια τέτοια χώρα σίγουρα θα σου προσφέρουν εφόδια ζωής.

9. Ισπανία

σπουδάσειςΗ Ισπανική κουλτούρα είναι διαβόητη σε όλον τον κόσμο. Η τοπική κουζίνα, η πλούσια ιστορία, και η υψηλή εκπαίδευση που προσφέρει, σίγουρα είναι κάποιοι από τους λόγους για σπουδές στην Ισπανία. Πολλά από τα ισπανικά πανεπιστήμια έχουν ιδρυθεί από το 1218, προσφέρουν πολλαπλές ευκαιρίες φοίτησης για τους ενδιαφερόμενους σε πόλεις όπως Μαδρίτη, Σεβίλλη , Βαλένθια , Μάλαγα, Γρανάδα.

8. Ηνωμένο Βασίλειο

σπουδάσειςΈχοντας μερικά από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια όπως του Μπέρκλευ, της Οξφόρδης, του Κεϊμπιτζ κατάφερε να θεωρείται ένας από τους περιβόητους τόπους για σπουδές . Επιπρόσθετα ένα από τα στοιχεία που κάνει πιο προσεγγίσιμη στο νεανικό κοινό είναι η νυχτερινή ζωή, οι συναυλίες και οι πολυάριθμες καφετέριες.

7. Ολλανδία

σπουδάσειςΌσοι φοιτητές έχουν μητρική τους γλώσσα τα Αγγλικά, δεν θα δυσκολευτούν σχεδόν καθόλου με τα Ολλανδικά . Η Ολλανδία είναι μια από τις πιο εκσυγχρονισμένες χώρες της Ευρώπης. Ειδικά εάν είσαι λάτρης της ποδηλασίας και ταυτόχρονα της ποιοτικής διδασκαλίας τότε η Ολλανδία είναι η ιδανική χώρα για τις σπουδές σου.

6. Σουηδία

σπουδάσειςΜε ταχύτατα αναπτυσσόμενη start-up σκήνη και την ύπαρξη πολλών ανεπτυγμένων πανεπιστημίων σε Στοκχόλμη, Ουψάλα και Λούντ, η Σουηδία αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για σπουδές. Στην χώρα αυτή καλείσαι να διαλέξεις αν θα σπουδάσεις σε πάνω από 30 πανεπιστήμια, όλα πλέον αναγνωρισμένα. Μια χώρα με ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς εξαίρεση.

5. Η.Π.Α.

σπουδάσειςΜε τα αμέτρητα αλλά ταυτόχρονα εξελιγμένα πανεπιστήμια δεν θα ήταν υπερβολικό να αποκαλέσει κάποιος τις Η.Π.Α.: “Χώρα των ευκαιριών” . Με τα πολυάριθμα προγράμματα δίνει ευκαιρίες σε χιλιάδες νέους για να σπουδάσουν με ποιότητα. Μπορείς να γίνεις κι εσύ ένας από αυτούς. Ο τρόπος ζωής ίσως βέβαια να διαφέρει αρκετά από αυτόν της Ελλάδας. Παρόλα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο σπουδαίες χώρες στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.

4. Ελβετία

σπουδάσειςΣτην Ελβετία η ποιότητα της εκπαίδευσης και της ασφάλειας είναι υψηλή, όπως και η ποιότητα ζωής. Η Ελβετία προσφέρει ένα καινοτόμο περιβάλλον στους φοιτητές της. Αυτό άλλωστε γίνεται αντιληπτό από τις υψηλές θέσεις κατάταξης των πανεπιστημίων της. Τα ελβετικά πανεπιστήμια κατατάσσονται στις πιο υψηλές θέσεις στον κόσμο. Για αυτό και η φήμη για τα αστρονομικά ποσά.

3. Γερμανία

σπουδάσειςΣε συνδυασμό με την ποιοτική εκπαίδευση και το χαμηλό σχετικά κόστος ζωής η συγκεκριμένη χώρα αποτελεί έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς για σπουδές. Σήμερα μπορείς να σπουδάσεις στα προπτυχιακά προγράμματα δωρεάν στη Γερμανία, λαμβάνοντας υποτροφίες ή αν πληροίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Η οικονομία της Γερμανίας είναι από τις σπουδαιότερες της Ευρώπης, για αυτό και υπόσχεται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

2. Αυστραλία

σπουδάσειςΗ Αυστραλία διαθέτει πολλά αξιόλογα πανεπιστήμια με ποιοτική διδασκαλία, στην Μελβούρνη, το Μπρίσμπεϊν, το Σίδνεϋ. Με αμέτρητα μαγευτικά τοπία αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Έχει κατακτήσει την τρίτη θέση της κατάταξης στην κατηγορία “να κάνω νέους φίλους ή να επεκτείνω το επαγγελματικό μου δίκτυο”, δείχνοντας έτσι πως δεν προσφέρει μόνο εκπαίδευση αλλά και πολλά περισσότερα.

1. Καναδάς

σπουδάσειςΤα πανεπιστήμια του φημίζονται για τις τεχνολογικές καινοτομίες. Μητρική γλώσσα είναι τα γαλλικά, είναι μια πολυπολιτισμική χώρα και κατάλληλη για σπουδές. Αν επιλέξεις να σπουδάσεις στον Καναδά πρέπει να γνωρίζεις πως μιλούν άπταιστα αγγλικά οπότε δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα συννενόησης. Είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη χώρα κυρίως στον τομέα της πληροφορικής και των υπολογιστών.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!