#JingleDays: Τα Χριστούγεννα του Entrepreneur

του Γιάννη Αναστασίου

 

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Μία από τις πιο αγαπητές γιορτές από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Στολισμοί στην πόλη, γιορτινά τραπέζια, παρέα με φίλους και συγγενείς, ανταλλαγή δώρων και απόδραση από την καθημερινότητα είναι λέξεις και καταστάσεις που συνοδεύουν αυτές τις μέρες και λίγο ή πολύ όλοι έχουμε βιώσει. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να πέσουν οι ρυθμοί δουλειάς και να μείνουμε πίσω στις επιχειρηματικές και επαγγελματικές εξελίξεις. Ή μήπως όχι;

Ας εξετάσουμε λοιπόν, κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει ένας επιχειρηματίας ώστε να τις γιορτινές μέρες να κρατάει σε εγρήγορση τα αντανακλαστικά για να να μην μένει ανεκμετάλλευτος ο χρόνος.

Καιρός για σχεδιασμό

Τα Χριστούγεννα αποτελούν την ιδανική περίοδο για προγραμματισμό νέων δράσεων και στρατηγικών για το νέο έτος. Budget, νέες συνεργασίες και ανανέωση στόχων μπορούν να σχεδιαστούν στο εορταστικό κλίμα με ηρεμία και καθαρό νου. Εξάλλου, την Πρωτοχρονιά είναι μια καλή ευκαιρία πέρα από προσωπικές ευχές να θέσετε και στόχους για την εταιρεία ή την επιχείρησή σας.

Καιρός για σύσφιξη σχέσεων

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που αυτές τις μέρες προγραμματίζουν αποδράσεις, πάρτι και εργασιακά γεύματα, για τους εργαζόμενους ώστε να γιορτάσουν την επιτυχία και τα αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε, αλλά και να δημιουργηθούν δεσμοί φιλίας ανάμεσα στους συνεργάτες. Τα Χριστούγεννα αποτελούν καλή ευκαιρία για τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ενισχύουν το loyalty των μελών με την εταιρεία και την εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Και όταν δουλεύεις με φίλους, αποδίδεις καλύτερα.

Καιρός για branding

Κατά την εορταστική περίοδο, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σχετικά με την επιχειρηματικότητα μειώνονται. Πραγματοποιούνται λιγότερα events, οι εξελίξεις λίγο ή πολύ μένουν στάσιμες και όλα περιστρέφονται γύρω από το εορταστικό κλίμα. Ωστόσο, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι καλή ώρα για διεύρυνση και διάδοση του εταιρικού brand ειδικά μέσα από τον τύπο. Ελάχιστα Δελτία Τύπου στέλνονται και η προσοχή των δημοσιογράφων είναι πιο επικεντρωμένη σε νέα και εκδηλώσεις που προωθούν τις εταιρικές δράσεις. Είναι ώρα για προώθηση.

Καιρός για ποιοτικό χρόνο

Όπως και να έχει, οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν καλή ευκαιρία να περάσει κανείς εποικοδομητικό χρόνο με συγγενείς και φίλους και να αποφορτιστεί από τις ανησυχίες της επιχειρηματικής ζωής. Όπως λέει ο λαός, η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη.

Συνεπώς, τα Χριστούγεννα είναι μια καλή αφορμή για ξεκούραση, αφιέρωση σε αγαπημένα πρόσωπα και δουλειά ώστε η νέα χρονιά να ξεκινήσει δυναμικά, με πρόγραμμα και επίτευξη στόχων.

Καλές γιορτές!

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!