Η ταινία της εβδομάδας: 11-18 Οκτωβρίου 2018 

του Δημήτρη Μαρίντσιου

Μπαίνουμε στην νέα κινηματογραφική εβδομάδα με την άφιξη μιας νέας ταινίας με έντονο ενδιαφέρον. Ο λόγος γίνεται για την ταινία “Colette”! Μια πραγματική ιστορία της γνωστής Γαλλίδας συγγραφέαColette, έναν αιώνα πριν.

Υπόθεση: 

Στην υπόθεση της ταινίας, θα δούμε την Colette, να παντρεύεται έναν Γάλλο συγγραφέα και με την αποκατάστασή της να εγκαταλείπει την επαρχία για την ονειρική Παριζιάνικη ζωή. 

Εκεί, θα αναπτύξει το ζωηρό ταλέντο της στη συγγραφή βιβλίων, με εκείνα να γίνονται ανάρπαστα και πολυσυζητημένα στη Γαλλία. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, πως τα πρώτα της βιβλία εκδόθηκαν χωρίς την δική της υπογραφή, αλλά του συζύγου της. Η δυναμικήαγωνιστική και χαρισματική συγγραφέας, έχει ως στόχο να ξεπεράσει τα δεδομένα της γαλλικής κοινωνίας, γράφοντας για τα δικαιώματα της γυναίκας και όχι μόνο, και θα το κάνει!

Πληροφορίες για την ταινία:

Το επιτελείο της ταινίας, καταφέρνει να κάνει το ταξίδι των θεατών στη Γαλλία του 20ου αιώνα, αρκετά ρεαλιστικό, εάν κρίνουμε από τις εξαίσιες ενδυμασίες που επιλέχθηκαν από τους ενδυματολόγους, σε συνδυασμό με τα όμορφα σκηνικά που επιμελήθηκαν οι σκηνογράφοι.

Η ταινία, δεν αφορά τόσο πολύ την συγγραφική δραστηριότητα αυτή καθ’ αυτή, αλλά κυρίως την επανάσταση στα κατεστημένα του προηγούμενου αιώνα και συγκεκριμένα απέναντι στον άντρα, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Η ταινία είναι ακατάλληλη για τους ανήλικους φίλους μας, λόγω σκηνών με γυμνό περιεχόμενο.

Η εντυπωσιακή Keira Knightley, πρωταγωνιστεί ως Colette και πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη της επιτυχία! Έχει παίξει στο ”Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού”, στην ”Εξιλέωση” κ.α.

Ο Dominic West, πρωταγωνιστεί ως Willy, ο οπισθοδρομικός σύζυγος της Colette. Ο Άγγλος ηθοποιός, έχει παίξει στους ”300”, στην τηλεοπτική σειρά ”The Wire” κλπ.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Wash Westmoreland, ο οποίος στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει την πανέμορφη ταινία ”Still Alice”.

Όπως ακούμε και στην ταινία, αλλά ακουγόταν εξίσου και εκείνη την περίοδο, η Colette ήταν η δημοφιλέστερη γυναίκα σε όλον τον κόσμο!

Η χρονική διάρκεια της ταινίας είναι μόλις μία ώρα και πενήντα λεπτά, πράγμα που μας δίνει να καταλάβουμε πως η ροή θα είναι τάχιστη και οι εξελίξεις θα προχωρούν γρήγορα.

Οι τοποθεσίες των γυρισμάτων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, η Βουδαπέστη!

Αν μπορούσα να περιγράψω με τρεις λέξεις το περιεχόμενο της ταινίας, θα έλεγα: σκληρόχαρούμενο και περιπετειώδες!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!