Η ταινία της εβδομάδας2-9 Νοεμβρίου 2018

του Δημήτρη Μαρίντσιου

Μια ταινία – αφιέρωμα, στο θρυλικό συγκρότημα “Queen, που αγαπήθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη.

Στην ταινία Bohemian Rhapsody, θα είμαστε πλάι στον εμβληματικό χαρακτήρα και τραγουδιστή Freddie Mercury και στην παρέα του, θα δούμε την εξέλιξη και όλες τις περιπέτειες του συγκροτήματος Queen, από τις πρώτες του στιγμές έως και τις νεότερες.

Περίληψη

Η παρέα του συγκροτήματος θα δει το δρόμο της επιτυχίας και της αναγνώρισης πολύ γρήγορα. Ο Freddie, όμως, συναναστρεφόμενος με ”κακές παρέες” που θα έλεγε και η μητέρα μου, παρατά το συγκρότημά του, για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Οι Queen, βέβαια, θα ενωθούν ξανά με τον Freddie να έχει διαγνωστεί με AIDS. Δεν τους σταματά όμως τίποτα και κανείς, διότι στην επανένωσή τους θα παίξουν live στο Live Aid και το αποτέλεσμα;

Μία από τις πιο τρομερές ροκ συναυλίες όλων των εποχών!

Όσοι δεν γνώριζαν καλά ή καθόλου τους Queen, είναι μια καλή ευκαιρία να τους.. λατρέψουν!

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Σε μια σκηνή βλέπουμε ένα πάρτυ που γίνεται στο σπίτι του Freddie (Λονδίνο, 1980). Ακούμε όμως τον Rick James να παίζει το Superfreak κάτι που δεν είχε δημοσιοποιήσει το συγκρότημα, μέχρι τον επόμενο χρόνο (1981).

Οι παραγωγοί δεν μένουν όμως εκεί. Στην ταινία θα δούμε αρκετές φορές συναυλίες με τραγούδια που δεν είχαν βγει επισήμως εκείνη τη χρονική περίοδο.

Στο ξεκίνημα της ταινίας, η 20th Century Fox, παίζει το γνωστό και καθιερωμένο της κλιπ με το -επίσης- γνωστό soundtrack αλλά σε.. ροκ ήχους, από την κιθάρα των Brian May και Roger Taylor (μέλη του συγκροτήματος).

20th Century Fox Fanfare

Ο τίτλος της ταινίας (”Bohemian Rhapsody”), είναι και τίτλος ενός τραγουδιού των Queen (από τα δημοφιλέστερα).

Παρότι η ταινία έχει ”κακές” λέξεις, ναρκωτικά κ.α., είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 13 ετών!

Οι παραγωγοί της ταινίας και οι makeup artists, έκαναν πολύ καλή δουλειά στην επιλογή ηθοποιών και στη ”μεταμόρφωσή” τους αντίστοιχα, ώστε οι ομοιότητες με τους πραγματικούς χαρακτήρες να είναι πολύ ακριβείς.

Πρόκειται για μια ταινία με πολύ ενδιαφέρον, έχει σκοπό να κάνει το θεατή να γελάσει, να συγκινηθεί, αλλά κυρίως να έρθει πιο ”κοντά” με τους Queen!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!