Η ταινία της εβδομάδας: 26/10 – 2/11 2018

του Δημήτρη Μαρίντσιου

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά αύριο και είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της περιπέτειας, που βλέπουν όπλα στην ταινία και τρώνε ποπ-κορν με μεγαλύτερη ταχύτητα!

 

Τι έχουμε λοιπόν για εσάς; 

HUNTER KILLER! Περιπέτεια παραγωγής Κίνας, Ηνωμένων Πολιτειών και Αγγλίας. Μόνο με αυτά τα στοιχεία νομίζω πως σας έπεισα ότι θα δείτε.. πιστολίδι!

Υπόθεση

Στη Ρωσία ετοιμάζεται πραξικόπημα κατά του Ρώσου προέδρου. Στην Αμερική, όμως, δεν τους ενθουσιάζει ιδιαίτερα αυτή η ιδέα και επειδή έχουν καλή καρδιά, αποφασίζουν πως πρέπει να προστατέψουν τον Ρώσο πρόεδρο. Έτσι, ο κυβερνήτης (Gerard Butler) του υποβρυχίου Hunter Killer, του ισχυρότερου υποβρυχίου του Αμερικανικού στόλου, είναι έτοιμος να ταξιδέψει με το πλήρωμά του στη Ρωσία, για να αποτρέψει τηνπιο συντονισμένη στρατιωτική προετοιμασία στην ιστορία της Ρωσίας”.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο Firing Point του 2012.

Στη ταινία πρωταγωνιστεί και ο Michael Nyqvist (βλ. φωτογραφία)Σουηδός ηθοποιός, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι και είναι από τις τελευταίες ταινίες που θα τον δούμε.

Βασικοί πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Gerard Butler (ναι κορίτσια, ο μέλλον σύζυγός σας) και ο Gary Oldman, κάτι που ανακοινώθηκε από την παραγωγή στις 3 Οκτωβρίου του 2016. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσαν πως την καρέκλα του σκηνοθέτη θα έχει ο Donovan Marsh.

O Gerard Butler με το σκηνοθέτη του, έπλευσαν σε αμερικάνικα ύδατα την περίοδο 6 Μαΐου-9 Μαΐου για ερευνητικούς λόγους και για καλή τους τύχη βρήκαν στοιχεία από πραγματική υποβρύχια επιχείρηση του Αμερικάνικου στόλου, τα οποία φυσικά χρησιμοποίησαν για την ταινία τους.

Αποκαλύφθηκε, πως ο Tony Scott, ήταν υποψήφιος για σκηνοθεσία, αλλά οι παραγωγοί της ταινίας κατέληξαν στο όνομα Donovan Marsh.

Οι αρχικές σκέψεις των παραγωγών της ταινίας για την τοποθεσία των γυρισμάτων ήταν η Αλάσκα. Όμως αντιμετώπισαν πολλά θέματα (κυρίως για την εγκατάσταση του επιτελείου) και ως αποτέλεσμα, ταξίδεψαν για άλλα λημέρια.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!