Το 1834 η περιοχή που όλοι ξέρουμε σήμερα σαν Σύνταγμα, βρισκόταν κυριολεκτικά στις παρυφές της πόλης και ονομαζόταν «Περιβολάκια». Ονομάστηκε έτσι από το Σύνταγμα που αναγκάστηκε να παραχωρήσει ο Όθωνας το 1843 μετά από απαίτηση του λαού και του στρατού της Αθήνας μπροστά από τα τότε ανάκτορα (σημερινή Βουλή) στις 3 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Η συνοικία της πλατείας Συντάγματος είναι η κεντρικότερη συνοικία της Αθήνας.

Οι σημαντικές ιστορικές στιγμές που έχουν γραφτεί στο πλακόστρωτό της, θετικές ή αρνητικές, προσδιορίζουν εν μέρει την ταυτότητά της, μιας ταυτότητας ετερόκλητης σαν το πλήθος που καθημερινά την διασχίζει… Τα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος, όπως και το μαρμάρινο σιντριβάνι του 19ου αιώνα στο κέντρο της, αποτελούν σημείο συνάντησης των Αθηναίων αλλά και των επισκεπτών της πόλης.

Αυτή τη φορά, διαλέξαμε την περιοχή του Συντάγματος,  γνωστή περισσότερο για ψώνια.

Ποιος άλλωστε δεν έχει επισκεφτεί την περιβόητη πλατεία Συντάγματος;

Οι λόγοι επίσκεψης ποικίλουν… όπως και τα συναισθήματα! Κάθε φορά ανακαλύπτεις και κάτι καινούριο. Νέα μονοπάτια  που οδηγούν στην δική τους μοναδική ομορφιά.

Μας αρέσει, να περπατάμε στις γειτονιές της Αθήνας και να ανακαλύπτουμε μέρη γεύσης και απόλαυσης, μαθαίνοντας παράλληλα για την ιστορία κάθε περιοχής. Με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος και την εμπορική οδό Ερμού, είναι εντυπωσιακό πόσες γαστρονομικές επιλογές συναντήσαμε στους γύρω δρόμους. Εμείς θα σας αποκαλύψουμε μερικά μέρη που ανακαλύψαμε και αξίζει να επισκεφθείς!

Στο Σύνταγμα μπορώ να επισκεφθώ το Pairidaeza!