ΕΑΠ FM

Της Μαρίας Παπακοσμά*

Συντονιστείτε προσεχώς….στον ΕΑΠ FM

Ακόμη ένας διαδικτυακός σταθμός αναμένεται να ενταχθεί στις λίστες των πανεπιστημιακών σταθμών της χώρας μας.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει και στη σελίδα του στο facebook  πριν λίγες μέρες, το Web Radio του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ΕΑΠ FM είναι γεγονός. Πράγματι, η λειτουργία του σταθμού, όταν ολοκληρωθεί πλήρως (προσωρινά λειτουργεί πιλοτικά), θα έχει σαν στόχο την προβολή του έργου που συντελείται στο συγκεκριμένο ίδρυμα, όπως επίσης και την πληροφόρηση και επικοινωνία των μελών του πανεπιστημίου για ζητήματα που αφορούν τις δράσεις και τη λειτουργία του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, ο διαδικτυακός σταθμός θα αποτελέσει το μέσο που θα δώσει φωνή στην ακαδημαϊκή κοινότητα της επικράτειας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι  «το Πανεπιστήμιο επιθυμεί να δημιουργηθούν μουσικές παραγωγές με νέα της κοινότητας, πολιτιστικά σχόλια και τη συμμετοχή τόσο του εκπαιδευτικού προσωπικού ή των εργαζομένων όσο και των φοιτητών (ενεργών ή αποφοίτων)».

Για την πιο διαδραστική και ενεργή ολοκλήρωση του σταθμού, έχει δημιουργηθεί ένα ερωτηματολόγιο το οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε για να γίνουν γνωστές οι ανάγκες της κοινότητας. Τα στοιχεία όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του ΕΑΠ είναι ανώνυμα και θα συμβάλλουν στην καλύτερη οργάνωση του σταθμού. Δεν έχετε λοιπόν παρά να επιλέξετε στο link που ακολουθεί το είδος της μουσικής που προτιμάτε, τις θεματικές των εκπομπών που θα θέλατε να εκπέμπει ο σταθμός καθώς και τις ώρες που ακούτε περισσότερο ραδιόφωνο.

https://docs.google.com/forms/d/1mcnNZbebJR4F8D2Jk_lkUnww0B2pqcFlbdB8v0wqv54/viewform?c=0&w=

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Πάτρα αριθμεί άλλον ένα ακαδημαϊκό ραδιοφωνικό σταθμό, αυτόν του Πανεπιστημίου Πατρών, γεγονός που αξιολογείται θετικά, μιας και δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και εργαζόμενους του ιδρύματος να ενημερωθούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους συνδυάζοντας την πληροφόρηση με την ψυχαγωγία της μουσικής. Μάλιστα στον UP FM-University of Patras Radio δίνεται επίσης η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στη διεξαγωγή του διαδικτυακού σταθμού και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε διάφορα πόστα όπως π.χ. αυτό του ραδιοφωνικού παραγωγού.

Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να σημειωθεί ότι το σύνολο των διαδικτυακών σταθμών των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη χώρα μας δεν ξεπερνά τους οχτώ και μπορείτε να τους εξερευνήσετε στο παρακάτω link.

http://my.aegean.gr/web/radio.html

* Η Μαρία Παπακοσμά παρακολουθεί το σεμινάριο δημοσιογραφίας του Citycampus

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!