Σεμινάριο δημοσιογραφίας citycampus: Εντυπώσεις!

Της Μαρίας Σαλακούμα*

Σεμινάριο Δευτέρας 1

Πριν από μερικούς μήνες θυμάμαι, στην καθιερωμένη αναζήτηση στο διαδίκτυο, το μάτι μου έπεσε στη σελίδα του Citycampus.gr. Καθώς χάζευα διάφορα άρθρα στη σελίδα, ξαφνικά είδα πως το Citycampus ξεκινά τρίμηνο σεμινάριο δημοσιογραφίας. Μπίνγκοο..! Αυτό που τόσο καιρό έψαχνα!

Η αλήθεια είναι πως απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία. Δεν έχασα την ευκαιρία λοιπόν, συμπλήρωσα το βιογραφικό μου και το έστειλα. Μερικές βδομάδες αργότερα έμαθα πως έγινα δεκτή. Η χαρά μου απερίγραπτη…!

Όταν άρχισαν τα μαθήματα, ήμουν ενθουσιασμένη και όχι άδικα. Υπήρχε όμορφο κλίμα, όρεξη για μάθηση και “γράψιμο”. Καθώς ο καιρός περνούσε μάθαινα όλο και περισσότερα πράγματα για αυτό το αντικείμενο που στο τέλος συνειδητοποίησα πως αγάπησα.

Αν και συ ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με αυτό που λέγεται δημοσιογραφία στο προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη. Και αυτό γιατί θα μάθεις τι είναι και πώς πρέπει να “κάνεις” δημοσιογραφία. Ποιά είναι τα “πρέπει” και τα “μή” ενός άρθρου, πώς φιλτράρεις  την κάθε πληροφορία που βρίσκεις για να είσαι σωστός μα πάνω απ’ όλα αντικειμενικός.

Το πιο σημαντικό όμως το άφησα για το τέλος. Θα γράψεις τα δικά σου άρθρα, όντας υπεύθυνος/η για τη θεματολογία και θα δημοσιευτούν στο site του Citycampus.gr.

Δυστυχώς για μένα, το τρίμηνο πέρασε τόσο μα τόσο γρήγορα, αλλά έμαθα τόσα πολλά και χρήσιμα που δεν στεναχωριέμαι! Αν και νομίζω πως θα ξανασμίξουμε σύντομα σε νέο κύκλο σεμιναρίων!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

* Η Μαρία Σαλακούμα παρακολούθησε το σεμινάριο δημοσιογραφίας του Citycampus.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!