• Σας ενδιαφέρει η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός;
  • Θέλετε να αναπτύξετε την ικανότητα οργάνωσης και σχεδίασης του προσωπικού σας χώρου;
  • Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα αρχιτεκτονικά έργα και την επιστημονική τους ανάλυση;

Το studyabroad.gr/citycampus.gr, σε συνεργασία με την Αρχιτέκτονα Μαρία Καραναστάση (BArch, Masters), διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο αρχιτεκτονικής με θέμα “Project Pavilion”, το οποίο θα λάβει χώρα on-line.

Το σεμινάριο Αρχιτεκτονικής θα διεξαχθεί αποκλειστικά εξ αποστάσεως με χρήση πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (zoom).

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του σεμιναρίου

Η αρχιτεκτονική είναι η μητέρα των τεχνών. Στην αρχιτεκτονική το κτήριο είναι η ερμηνεία μιας ιδέας ή φιλοσοφίας.

Η κατανόηση του σχεδιασμού ενός κτηρίου μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε περισσότερο την κοινωνία και τον κόσμο στον οποίο ζούμε μαζί με την κατανόηση της σχέσης μεταξύ φύσης και ανθρώπου.

Καταλαβαίνοντας το γιατί ένα κτήριο παίρνει τη μορφή που έχει, μπορούμε να αποκτήσουμε νέα οπτική και να μας ξεδιαλυθούν ερωτήματα σε πρακτικό και προσωπικό επίπεδο.

Στόχοι σεμιναρίου:

Πρακτικό έργο

  • Εισαγωγή στην ανάλυση τοποθεσίας
  • Εισαγωγή στην αρχική ιδέα του κάθε αρχιτεκτονικού έργου
  • Εισαγωγή στην αρχιτεκτονική σύνθεση
  • Δημιουργία αρχικού μοντέλου pavilion
  • Δημιουργία παρουσίασης έργου

Θεωρητικό έργο

  • Η γέννηση του μοντερνισμού και η σχέση του με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.
  • Βιογραφική εργασία λέξεων πάνω σε έναν από τους εξής μοντέρνους αρχιτέκτονες: Le Corbusier, Ludwig Mies van der Rohe, Walter Gropius

Τα σεμινάρια θα είναι σύμφωνα το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθείται και στην Αγγλία, όπως το studio tutorial. Το studio tutorial αποτελεί το βασικό μάθημα στην αρχιτεκτονική και βασίζεται στο design και στην κατανόηση του σχεδίου. Κατά κύριο λόγο, τα μαθήματα θα είναι πρακτικά και το κομμάτι του θεωρητικού έργου θα το μαθαίνει ο κάθε συμμετέχων μέσω έρευνας.

Γιατί θα βγείτε κερδισμένοι από την παρακολούθηση

Αυτό που θα κερδίσει όποιος πάρει μέρος στο σεμινάριο είναι να εισαχθεί στη φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής, δηλαδή στην αρχή της συνειδητοποίησης του ανθρώπινου σώματος σε σχέση με το περιβάλλον, τόσο σε σχέση με τον όγκο όσο και με την απόφαση αλλαγής ή αλλοίωσης του περιβάλλοντος γύρω του.

Βεβαίως, η καλύτερη κατανόηση της δομής της κοινωνίας μας και πώς αυτή μεταφράζεται γίνεται μέσα από τον σχεδιασμό μιας πόλης.

Από την άλλη, σε προσωπικό επίπεδο θα μάθει και θα πειραματιστεί με τη δική του αισθητική, η οποία αυτή τη φορά μπορεί να πάρει μια νέα τροπή, μιας και η παρουσίαση που θα κάνει θα είναι βασισμένη σε δεδομένα που θα έχουν συγκεντρωθεί.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα μπορεί να πάρει αποφάσεις για την οργάνωση και τη σχεδίαση του προσωπικού του χώρου ή οποιουδήποτε χώρου και με αμεσότητα να ολοκληρώσει ένα έργο που θα βασίζεται σε σωστά αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Ένας χώρος με σωστή διαρρύθμιση συμβάλλει θετικά στην καθημερινότητά μας τόσο στον ψυχολογικό όσο και στον πρακτικό τομέα. Συνεπώς, το σεμινάριο αυτό προσφέρει όχι μόνο γνώσεις πάνω στην αρχιτεκτονική, αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η καθημερινή μας ζωή.

Συντονισμός ομάδας και αξιολόγηση

Διδάσκουσα του Σεμιναρίου θα είναι η Καραναστάση Μαρία, απόφοιτη αρχιτεκτονικής σχολής των De Montfort University και University of Lincoln, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, με ειδίκευση στην υλοποίηση και δημιουργία concept και εμπειρία στον τρισδιάστατο σχεδιασμό και την παρουσίαση project.

Συμμετοχή, έναρξη, συνεισφορά

Η προβλεπόμενη διάρθρωση του σεμιναρίου περιλαμβάνει 10 εξ αποστάσεως σύγχρονες  συναντήσεις και επιπλέον ώρες για περαιτέρω καθοδήγηση στο πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου έπειτα από συνεννόηση με τη διδάσκουσα.

Στο τέλος του προγράμματος θα χορηγηθεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Οι αιτούμενοι θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη με την διδάσκουσα.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν την εβδομάδα 10 με 16 Μαΐου και θα λαμβάνουν χώρα σε μέρα και ώρα που θα αποφασισθεί από το σύνολο της ομάδας που θα συγκροτηθεί.

Η συνεισφορά των συμμετεχόντων καθορίζεται στα 150 ευρώ σύνολο. Για τους φοιτητές έως 30 ετών η συνεισφορά ορίζεται στα 120 ευρώ σύνολο.

Σε περίπτωση εξόφλησης μέχρι την έναρξη του Σεμιναρίου η συνεισφορά καθορίζεται στα 100 ευρώ σύνολο και για τους φοιτητές έως 30 ετών στα 70 ευρώ σύνολο!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο: architecture@studyabroad.gr περιλαμβάνοντας πλήρες ονοματεπώνυμο, σχολή φοίτησης ή αποφοίτησης (πτυχίο), ηλικία και προφίλ facebook, προκειμένου να υπάρξει αμεσότερη επικοινωνία. Αποστολή συνημμένου βιογραφικού, αν και δεν είναι υποχρεωτικό, θα εκτιμηθεί.

Μάθε τη φιλοσοφία και την καινοτομία του κύκλου σεμιναρίων του citycampus.gr-studyabroad.gr εδώ.