ελληνικά e-books (3)

Μετά την ποδηλατάδα, ας συνεχίσουμε τη βόλτα στα μαγαζάκια… με τα ελληνικά e-books. Κατηφόρα είναι, ξεκούραστα θα περπατήσουμε.

http://www.latsis-foundation.org/gr/92/hlektronikh_vivliothhkh.html

 

Εξαιρετικότατη δουλειά στον τομέα παρουσίασης αρχαιολογικών μουσείων της χώρας μας. Αξίζει την επίσκεψη και το αργό ξεφύλλισμα των βιβλίων με τον καφέ σας…

 

http://www.lib.uoa.gr/hellinomnimon/

 

Καλή συλλογή έργων ελλήνων διαφωτιστών

 

http://www.myriobiblos.gr/

 

Θεολογικού κυρίως περιεχομένου κείμενα αλλά και αρκετά λογοτεχνικά, δοκίμια, μελέτες, κριτική και ιστορικά…

 

http://www.booksshouldbefree.com/

 

Ελεύθερα e-books σε πολλές γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Δανικά, Βουλγαρικά, Ινδικά, Κινεζικά, Φινλανδικά, Εβραϊκά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Ισπανικά, και φυσικά Ελληνικά…

 

http://www.hs-augsburg.de/~Harsch/augustana.html

 

Έκπληξη αποτελεί η συλλογή αυτή. Είναι η βιτρίνα της στα λατινικά και μας αποτρέπει. Ωστόσο, έχει έργα στα Ελληνικά (αρχαία), Λατινικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Πορτογαλικά, Εβραϊκά και Τσεχικά.

 

https://sites.google.com/site/greekquotations/home

 

Αν σας ενδιαφέρει να βρείτε φράσεις διάσημων ανθρώπων, ακόμα και shocking εδώ είστε. Η χαρά της ατάκας: ιστορικές, αρχαιοελληνικές, λατινικές, προθανάτιες κλπ.

 

http://taexeiola.blogspot.gr/

 

Για όσους ασκείτε την τέχνη της διδασκαλίας, θα βρείτε πολλά βοηθήματα, τυπολόγια, λεξικά κλπ. Πολύ χρήσιμο εργαλείο για καθηγητές και δασκάλους από το δημοτικό έως τη γ Λυκείου.

 

http://www.iaen.gr/

 

Ο επισκέπτης δεν θα βρει εδώ παρά μόνο κάτι εξειδικευμένο. Βιβλία που αφορούν τη νεολαία και την εκπαίδευσή της. Παρόλα αυτά, όχι απλά αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε, αλλά η θεματική συλλογή είναι θαυμάσια. Παραμύθια και τυπολόγιά τους, διδασκαλίες μαθημάτων, προβλήματα της νεολαίας. Αξίζει, οπωσδήποτε να κατεβάσετε πολλά από τη συγκεκριμένη συλλογή και σειρά.

Έπιασε μια ξαφνική βροχή! Ας σταθούμε κάτω από το υπόστεγο για λίγο…

Η φωτογραφία είναι από το freedigitalphotos.net

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!