Πώς είναι να είσαι συντάκτης του citycampus

Πώς είναι άραγε να είσαι συντάκτης του citycampus; Τί μπορεί να κερδίσει κάποιος με την ένταξή του σε μία ομάδα για αρθρογραφία; Ρωτήσαμε, λοιπόν, μερικά μέλη από την ομάδα μας και παρακάτω θα δούμε τι πραγματικά σημαίνει για τα ίδια, αλλά και ποια είναι τα συναισθήματά τους μετά από καιρό.

Ευανθία Νικολάου

Η αρθρογραφία είναι ένα κομμάτι που με ενδιέφερε από μικρή να ασχοληθώ. Ενθουσιάστηκα πολύ όταν με δέχτηκε το citycampus στην ομάδα του, διότι θεώρησα ότι ήταν πολύ καλή ευκαιρία. Και, πράγματι, έτσι είναι! Μέσα από τη συνεργασία αυτή έχω μάθει καινούρια πράγματα για τον εαυτό μου και ανακαλύπτω συνέχεια μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι δυνατότητές μου. Έχω μάθει πως να εκφράζομαι καλύτερα μέσω του γραπτού λόγου, να οργανώνω το πρόγραμμά μου, να συνεργάζομαι πιο αποδοτικά με άλλα άτομα… Αισθάνομαι σαν να κάνω πρακτική πάνω σε αυτό που μου αρέσει τόσο πολύ. Σίγουρα άξιζε που προσπάθησα να μπω στην ομάδα. Έχω αποκτήσει πολλές νέες εμπειρίες, τις οποίες δεν περίμενα ότι θα αποκτήσω, όταν πατούσα το κουμπί της αποστολής του βιογραφικού μου.

Αγγελική Ρουμπάτη

Το να είσαι συντάκτρια στο Citycampus είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Έχω τη δυνατότητα να γράφω άρθρα για θέματα που με ενδιαφέρουν από την άνεση του σπιτιού μου. Όταν έχω να γράψω ένα άρθρο, συγκεντρώνω όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορώ για το θέμα του άρθρου μου, με αποτέλεσμα να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου σχετικά με το θέμα.

Θανάσης Βραχνής

Το Citycampus είναι ένας οργανισμός, που έχει ως κύριο στόχο να πληροφορεί, να συμβουλεύει και να βοηθάει νέους και φοιτητές. Το να είσαι συντάκτης σου δίνει μια άμεση ευθύνη για το πως θα συμβάλλεις και εσύ σ’ αυτόν το σκοπό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άρθρο θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένο, αληθές και ξεκάθαρο. Γενικά το να είσαι αρθρογράφος σε βοηθάει να αναπτύξεις σε μεγάλο βαθμό, κάποια πολύ σημαντικά soft skills, όπως η κοινωνικότητα, η σωστή έρευνα, η εξάσκηση του σωστού γραπτού λόγου, αλλά και πολλά άλλα. Εν τέλει, αν κάποιος θέλει να διαθέσει λίγο χρόνο από τη καθημερινότητα του, για να βελτιώσει τον εαυτό του, αλλά και να βοηθήσει τους άλλους, το να δοκιμάσει τις δυνατότητες του ως αρθρογράφος είναι μια εξαίρετη ιδέα!

Έλλη Πασολλάρη

Είμαι η Έλλη και είμαι συντάκτρια στο citycampus έναν χρόνο και μερικούς μήνες. Όταν είχα δηλώσει το ενδιαφέρον μου για το site είχα ένα μικρό άγχος, σχετικά με το τι θα αντιμετωπίσω, για το αν θα είμαι ελεύθερη να γράφω για αυτά που με προβληματίζουν και με ενδιαφέρουν. Τελικά, η ανησυχία μου αυτή δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς έχω την δυνατότητα να γράφω για θέματα που μου αρέσουν και την ευκαιρία να συνεργαστώ με άτομα δημιουργικά, έξυπνα και συνεπή, τα οποία μου μεταδίδουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους και έτσι καταφέρνω να γίνομαι καλύτερη. Το να είμαι συντάκτρια στο citycampus μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία στο να εκφραστώ μέσω του λόγου και να περάσω ιδέες και σκέψεις μου σε ένα μεγάλο κοινό, στους αναγνώστες μας.

Έφη Κωστάκη

Ούσα συντάκτρια στο citycampus για περισσότερο από 1 χρόνο, μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτή η εθελοντική απασχόληση μου έχει προσφέρει μια ελευθερία στην έκφραση μου. Πάντα προτείνω τις ιδέες για τις οποίες θέλω να γράψω και τελικά γράφω για αυτές. Μου αρέσει το περιεχόμενο που δημιουργώ, όπως και το ότι βοηθάω στη μεταφορά της γνώσης μου σε άλλους. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει η συνεργασία με την ομάδα του citycampus.gr για αρκετό καιρό ακόμα!

Λάζαρος Ντεμά

Πάντα μου άρεσε η ιδέα να γράφω σε ένα νεανικό site. Έτσι ξεκίνησα να αναζητώ «μέρος» για να ικανοποιήσω αυτή μου την επιθυμία. Και κάπου εκεί έπεσα πάνω στο Citycampus. Απολύτως νεανικό, με πλήρη ροή ενημερώσεων, κατανοητό και πάνω από όλα συνεπή στον αναγνώστη. Σε σύγκριση με άλλα sites, το Citycampus με κέρδισε στη σοβαρότητα του και στις θεματολογίες που εστιάζει. Παρόλο που δεν είμαι και πολύ καιρό μέλος της ομάδας, έχω αποκτήσει επαφές με ευγενικούς και γεμάτους όρεξη για δουλειά ανθρώπους, καθώς και σημαντική βοήθεια στην αρθρογραφία. Επιπλέον, μέσα από την ομάδα έχω καταφέρει να εξελιχθώ προσωπικά και να διευρύνω περισσότερο τα ενδιαφέροντα μου.

Στέλιος Αμπατζίδης

Το να είσαι συντάκτης στο Citycampus σημαίνει η επιδίωξη να πιάνεις τον παλμό των αναγνωστών και τα ενδιαφέροντά τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την ουσιαστική και όσο το δυνατόν πιο έγκυρη, ουσιαστική και αξιόπιστη πληροφόρησή τους, για να μπορούν οι αναγνώστες να εμπνευστούν και να σκεφτούν, προς τα πού θα κατευθυνθούν, όσον αφορά τη σταδιοδρομία τους σε ακαδημαϊκό επίπεδο, όπως και για τη διασκέδαση-χαλάρωσή τους.

Στέφι Ράσκοβα

Είναι ωραίο να κάνεις αυτό που αγαπάς κι ακόμα ωραιότερο να μοιράζεσαι το ίδιο πάθος με άτομα της ηλικίας σου. Να ξέρεις πως ανήκεις σε μια ομάδα ως συντάκτης και πως ανά πάσα στιγμή θα έχεις κάποιον να σε βοηθήσει όταν δυσκολεύεσαι. Όταν έστειλα το βιογραφικό μου στο citycampus, ήταν μια από εκείνες τις παρορμήσεις που κάνουμε χωρίς να πολυσκεφτούμε. Γιατί, όταν σκεφτόμαστε δειλιάζουμε. Και ξεκίνησε η συνεργασία μου με όμορφους και ταλαντούχους ανθρώπους. Ακόμα μαθαίνω και γίνομαι καλύτερη σε ένα κλίμα συνεργατικότητας και γέλιου. Κάποιες φορές πρέπει να τολμάμε να κάνουμε αυτό που φοβόμαστε, γιατί το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Εάν οι παραπάνω εμπειρίες σου έδωσαν μια πολύ πειστική εικόνα για το πως λειτουργεί ένας συντάκτης του citycampus και τι εφόδια κερδίζει για τη μετέπειτα σταδιοδρομία του, δεν έχεις παρά να μας στείλεις το βιογραφικό σου στο info@citycampus.gr. Σε περιμένουμε!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!