πρώτη μέρα - friends

#Foititips: 3+1 τρόποι να κάνεις φιλίες από την πρώτη μέρα στη σχολή

της Γιώτας Διαμαντή

Πέρασες σε μια άλλη πόλη, έφυγες από την οικογενειακή θαλπωρή, τους φίλους, τους συμμαθητές και τώρα….;; Ίσως σου έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα όπως:  «Θα κάνω παρέες; Πώς θα προσεγγίσω τους νέους μου συμφοιτητές; Θα ταιριάξουμε σαν χαρακτήρες;». Μην αγχώνεσαι όμως, σου έχω όλες τις συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια και θα σε βοηθήσουν στη κοινωνική σου δικτύωση! Ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η πρώτη μέρα στη σχολή σου ή οι πρώτες μέρες γενικά είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να τις εκμεταλλευτείς σωστά! Οπότε…

Ημέρα καλωσορίσματος

Πολλά τμήματα στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς διοργανώνουν μία τελετή για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών. Μη σκέφτεσαι ότι είναι 9 το πρωί και βαριέσαι να ξυπνήσεις, απλά πήγαινε! Εκεί θα έχεις την ευκαιρία και το χρόνο να γνωρίσεις πολλούς συμφοιτητές. Μίλησε μαζί τους, ρώτησέ τους από πού έρχονται, συζητήστε για τη σχολή και ανταλλάξτε αριθμούς ή social media ώστε να κανονίσετε να βγείτε! Επιπλέον στο πρώτο μάθημα συνηθίζεται μεγάλες παρέες παιδιών να πηγαίνουν για καφέ για να γνωριστούν. Αν δεν το προτείνει κάποιος, άδραξε την ευκαιρία και προσκάλεσέ τους εσύ για καφέ ή  ακόμη και για φαγητό στη λέσχη – να τη γνωρίσετε κιόλας γιατί θα σας χρειαστεί στην πορεία-!

Social networking

Μια ακόμη έξυπνη κίνηση είναι να οργανώσεις εσύ το γκρουπάκι για το έτος σου στα social media! Έτσι θα είστε σε επαφή, θα ανεβάζετε νέα, πληροφορίες για τη σχολή και φυσικά όλοι θα μάθουν ποιος είναι ο διαχειριστής!

Φοιτητικές παρατάξεις

Ναι, ναι καλά διάβασες… Σίγουρα δεν μπαίνεις σε μια παράταξη μόνο για να κάνεις φίλους. Συνεδριάσεις, πορείες, σημειώσεις… πολλά πράγματα για να ανακαλύψεις! Τις πρώτες μέρες εκπρόσωποι των παρατάξεων προσεγγίζουν τους πρωτοετείς φοιτητές και φυσικά εάν είσαι πολιτικοποιημένος και σου αρέσει να μάχεσαι για το καλό του Πανεπιστημίου, εκεί θα υπάρχει μια θέση για σένα.

Φοιτητικοί σύλλογοι

Σε κάθε πανεπιστήμιο υπάρχουν φοιτητικοί σύλλογοι που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, όπως η μουσική, οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι καλές τέχνες. Από την πρώτη μέρα θα δεις αφίσες τους στο πανεπιστήμιο, οπότε εκμεταλλεύσου το! Ιδιαίτερα οι χορευτικοί σύλλογοι είναι πάρα πολλοί και παραδίδουν μαθήματα Ποντιακών, Κρητικών, παραδοσιακών χορών αλλά και σύγχρονο, λάτιν κλπ. Οπότε, εκεί σε περιμένουν άτομα που τους αρέσει να περνούν καλά και να διοργανώνουν γλέντια και εκδηλώσεις!

Όπως και να έχει, πρέπει να πηγαίνεις στη σχολή σου, ιδιαίτερα την πρώτη μέρα! Να μιλάς με τους συμφοιτητές σου στα διαλλείματα, μην κάθεσαι με το κινητό! Πηγαίνετε στο κυλικείο και κανονίστε να βγείτε μαζί στο πιο «in» club της πόλης, στο πιο γνωστό φοιτητο-στέκι για καφέ, μέρη δηλαδή που όλοι θα ήθελαν να επισκεφτούν. Να είσαι προσιτός και να σκέφτεσαι ότι όλοι είναι στην ίδια κατάσταση με σένα, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων!


Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!