πρόγραμμα Αφαία

Το Πρόγραμμα Αφαία δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ).

Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.) είναι ένα μη-κερδοσκοπικό, επιστημονικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε με στόχο να βελτιώσει τη θέση και το κύρος των γυναικών στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας μας και να αναδείξει το επιστημονικό τους έργο και την κοινωνική τους προσφορά. Τα μέλη του αποτελούνται από γυναίκες μέλη ΔΕΠ των ελληνικών πανεπιστημίων. Η ΕΛΕΓΥΠ πραγματοποιεί καθέ χρονο σειρά εκδηλώσεων για τη θέση της γυναίας στον ακαδημαϊκό χώρο. Επισκεφθείτε για περισσότερες πληροφορίες την ιστοσελίδα της ΕΛΕΓΥΠ.

Μια από τις δράσεις της ΕΛΕΓΥΠ είναι και η διαδικτυακή υποστήριξη φοιτητριών. Η συμβουλευτική υπηρεσία – πρόγραμμα Αφαία – θα παρέχεται ηλεκτρονικά. Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα συμβουλευτικής απευθύνεται σε φοιτήτριες, προπτυχιακές αλλά και μεταπτυχιακές, που φοιτούν στα εξής πανεπιστήμια: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οι ενδιαφερόμενες φοιτήτριες μπορούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια σε ζητήματα που τους απασχολούν από ψυχολόγο, ειδική σε θέματα φύλου.

Ενδεικτικά η θεματολογία για την παροχή συμβουλευτικής είναι:

• Θέματα σπουδών, επαγγελματικού προσανατολισμού και εξέλιξης,
• Θέματα υγείας (αρνητική εικόνα για το σώμα, ανορεξία, βουλιμία, ψυχοσωματικά προβλήματα, θέματα αναπαραγωγής-αντισύλληψης),
• Βία κατά των Γυναικών,
• Εξισορρόπηση επαγγελματικής-προσωπικής ζωής,
• Διακρίσεις με βάση το φύλο στον πανεπιστημιακό χώρο, αφάνεια και μη αναγνώριση του ακαδημαϊκού τους έργου, διεκδίκηση ίσων ευκαιριών,
• Σεξουαλική βία, βία στο πλαίσιο μιας σχέσης, σεξουαλική παρενόχληση στο πανεπιστήμιο.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθυνθούν στο email: evi@elegyp.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3688190 ή στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας

http://student.elegyp.gr/

Στο σημείο αυτό μπορείτε να υποβάλετε και το ερώτημά σας:

http://student.elegyp.gr/2014-05-24-14-56-36?view=alfcontact

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα! 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.