Προθεσμίες μετεγγραφών 2015

Προθεσμίες μετεγγραφών 2015

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ να τύχουν μετεγγραφής θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους από 3 έως 13 Νοεμβρίου 2015 στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Παιδείας για αυτό το λόγο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://transfer.it.minedu.gov.gr/

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Δικαίωμα για την υποβολή αίτησης έχουν όλοι οι φοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, των Ανωτέτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Δικαιώμα μετεγγραφής έχουν και οι φοιτητές που ανήκουν στην γνωστή κατηγορία του 5%, δηλαδή οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις και που αιτήθηκαν με την ειδική κατηγορία εισαγωγής το Σεπτέμβριο του 2015.

Προθεσμίες μετεγγραφών 2015: Τι ισχύει!

Να σας θυμίσουμε ότι από φέτος το σύτημα των μετεγγραφών παρουσιάζει σημαντικές διαφορές από τις προηγούμενες χρονιές, αφού καταρχάς η δυνατότητα μετεγγρφής παρέχεται στο σύνολο των φοιτητών και όχι μόνο στους πρωτοετείς όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, οι μετεγγραφές που θα πραγματοποιηθούν από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και όχι από τις Σχολές θα γίνουν με διαφανή κριτήρια, τα οποία σχετίζονται με το οικογενειακό εισόδημα του αιτούμενου και με βάση τα άτομα που απαρτίζουν την οικογένειά του. Επίσης, θεσπίζονται και σαφή κοινωνικά κριτήρια, όπως εάν ο φοιτητής / φοιτήτρια ανήκει σε πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια και πολλά άλλα. Βασικό στοιχείο είναι ότι όλα τα κριτήρια είναι ποσοτικοποιημένα σε συγκεκριμένο αριθμό μορίων τα οποία αθροίζονται με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να καταταγούν σε φθίνουσες σειρές για την διεκδίκηση των πολυπόθητων μετεγγραφών.

Δείτε εδώ το αναλυτικό αφιέρωμα του Citycampus για τις μετεγγραφές όπως αυτές θα ισχύσουν από φέτος:

http://citycampus.gr/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον, κάνε μας Like στη σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/citycampusgr-461609287249537/

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!