Πρακτική Άσκηση στο Συμβούλιο της ΕΕ

της Ιωάννας Γιαννοπούλου

Κάθε χρόνο προσφέρονται από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 100 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, 20 θέσεις μη αμειβόμενης υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης και έως 6 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για ασκούμενους με αναπηρία.

Τι σας προσφέρει η Πρακτική Άσκηση;

Η Πρακτική Άσκηση στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου (ΓΓΣ) σας δίνει τη δυνατότητα:

  • Να αποκτήσετε άμεση προσωπική εμπειρία του έργου που επιτελεί η ΓΓΣ.
  • Να διευρύνετε τις γνώσεις σας για την ΕΕ και να μάθετε για τις διαδικασίες και τις πολιτικές των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
  • Να συμβάλλετε στην καθημερινή λειτουργία του Συμβουλίου.
  • Να βρείτε εργασία σε ένα πολυπολιτισμικό, πολυγλωσσικό και πολυεθνικό περιβάλλον.
  • Να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και τις ιδέες που έχετε αποκτήσει κατά τις σπουδές σας.

Ποιοι γίνονται δεκτοί στην Πρακτική Άσκηση;

Πρακτική ΆσκησηΠτυχιούχοι πανεπιστημίου με αντικείμενο σπουδών το δίκαιο, τις πολιτικές επιστήμες, τις διεθνείς σχέσεις, τις ευρωπαϊκές και τις οικονομικές επιστήμες.

Η ΓΓΣ ζητάει επίσης ασκούμενους με ειδικότητα και σε άλλους κλάδους όπως: μετάφραση, ανθρώπινοι πόροι, επικοινωνία, εκπαίδευση, πληροφορική, κλάδος πολιτικών μηχανικών, γραφικό σχέδιο, πολυμέσα, αγροτική τεχνολογία, βιοχημεία και βιοτεχνολογία, υγεία και ασφάλεια τροφίμων, διαχείριση της ενέργειας, περιβάλλον, αεροδιαστημική μηχανική.

Γενικές πληροφορίεςΣυμβούλιο Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πόλη: Βρυξέλλες

Διάρκεια Πρακτικής Άσκησης: 5 μήνες

Περίοδος Πρακτικής Άσκησης: 1η Φεβρουαρίου 2021 –  30 Ιουνίου 2021

Οικονομικά ζητήματα: αμοιβή 1.220,78 ευρώ μηνιαίως, επίδομα μετακίνησης για τα έξοδα ταξιδιού τους και εκπτωτική κάρτα του εστιατορίου της ΓΓΣ.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα είναι ανοιχτή από τις 31 Αυγούστου και ώρα 12 το μεσημέρι (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), έως τις 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε εδώ: https://www.consilium.europa.eu/el/general-secretariat/jobs/traineeships/

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!