Ποσείδι: Το απόλυτο φοιτητικό camping

Της Τένιας Άνθη

ΠοσείδιΕίσαι φοιτητής που αναζητά οικονομικές και ξεχωριστές διακοπές; Τυχαίνει να έχεις κάποιον γνωστό ή φίλο στο ΑΠΘ; Τότε σίγουρα έχεις ακούσει για το Ποσείδι! « Ποσείδιον » ή « Ποσειδώνιον » παλαιότερα, οφείλει το όνομά του, στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα που υπήρχε στην περιοχή κατά την αρχαιότητα και αποτελεί έναν από τους πιο πολυσυζητημένους προορισμούς της Χαλκιδικής. Με πληθώρα επιλογών όσον αφορά τον τόπο διαμονής, επικρατέστερη επιλογή για κάθε φοιτητή θεωρείται το κάμπινγκ του ΑΠΘ.

Ας δούμε, λοιπόν, γιατί αξίζει να το επισκεφτεί κανείς απαντώντας σε μερικά βασικά ερωτήματα.

Θα ξοδέψω πολλά;

Κι όμως ένα από τα πιο ισχυρά  προνόμια της κατασκήνωσης, είναι το χαμηλό κόστος διαμονής σε σύγκριση με αντίστοιχες κατασκηνώσεις, γεγονός που δελεάζει τους φοιτητές που ψάχνουν φθηνές και συνάμα ελκυστικές  λύσεις  λόγω του αυξημένου αριθμού εξόδων τους. Με μια έρευνα στην ιστοσελίδα του κάμπινγκ θα ενημερωθείτε με ακρίβεια για τις τιμές τόσο για τους φοιτητές του ΑΠΘ όσο και για τους φοιτητές άλλων πανεπιστημίων.
TIP: ελέγξτε τις τιμές των ΚΤΕΛ για μια συνολική εικόνα του κόστους ή ακόμη καλύτερα οργανωθείτε να πάτε όλοι μαζί με αυτοκίνητο.

Και εκεί τι θα τρώω, τι θα πίνω, αν πάθω κάτι;

ΠοσείδιΠρόκειται για μια πλήρως εξοπλισμένη κατασκήνωση, χωρίς να έχει να ζηλέψει κάτι από κάποια καθαρά ιδιωτική. Απαρτίζεται από εστιατόριο που παρέχει τα τρία βασικά πλήρη γεύματα, ενώ αν δεν καλύπτεται κάποιος από εκεί μπορεί να απευθυνθεί στο φούρνο και στο μίνι μάρκετ. Ακόμη το beach bar στο επάνω μέρος της παραλίας χαρίζει ξέφρενα πάρτυ τα σαββατοκύριακα αλλά και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Όμως δεν λείπουν και οι στιγμές χαλάρωσης στις ξύλινες ξαπλώστρες με θέα τη θάλασσα και τον ουρανό. Ωστόσο στις εγκαταστάσεις του διαθέτει  ιατρείο, θερινό σινεμά ενώ από φέτος ξεκίνησε το poseidi festival με μουσικές βραδιές.

Και πώς είναι εκεί η περιοχή;

Ο χώρος της κατασκήνωσης βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στην φύση, με τα πανύψηλα πεύκα να κυριαρχούν  δημιουργώντας σκιά που διευκολύνει τη διαβίωση των κατασκηνωτών. Σχετικά με την παραλία αποτελείται  απο έναν κόλπο με καταγάλανα νερά  που τον μοιράζονται τα δυο κάμπινγκ, του ΑΠΘ και το ιδιωτικό.

Wifi; Καταρχάς έχει ρεύμα;

Το κάμπινγκ έχει δίκη του σύνδεση στο ίντερνετ, με σήμα που επιτρέπει κάθε στιγμή πρόσβαση στο σύστημα.  Παράλληλα σε διάφορα σημεία υπάρχουν πρίζες που με την βοήθεια μιας επέκτασης παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα σε όποιον το χρειαστεί.

Και που κοντά βρίσκεται;

ΠοσείδιΤοποθετείται στην χερσόνησο της Καλάνδρας και απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το χωριό Ποσείδι, ενώ βρίσκεται 19 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την κοσμοπολίτικη Καλλιθέα, 41 από τα Μουδανιά και 104 από την Θεσσαλονίκη.  Έτσι η θέση της επιτρέπει εξορμήσεις και σε γειτονικές περιοχές.

Γνωριμίες;

Λόγω του αριθμού των φοιτητών που φιλοξενεί καθημερινά, θεωρούνται δεδομένες οι καλοκαιρινές γνωριμίες και η δημιουργία παρέας μέσα στην κατασκήνωση, γεγονός που φέρνει πιο κοντά τους νέους μεταξύ τους. Η μουσική και οι χαλαροί ρυθμοί  συνδράμουν με την σειρά τους σε αυτό.

Όπως και οποιοσδήποτε άλλος χώρος, οποιαδήποτε άλλη εξόρμηση έχει και την αρνητική οπτική της. Η πρωτόγνωρη αίσθηση που δημιουργεί και οι εμπειρίες που συλλέγονται αποτελούν ένα ξεχωριστό βίωμα στον κάθε φοιτητή που αξίζει έστω και μία φορά να το ζήσει.