Ποια είναι η μαγεία των Χριστουγέννων

της Ιωάννας Γιαννοπούλου

Οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν. Παρότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά -και καραντινάτα- υπάρχουν ακόμα μικρά πράγματα που μπορούν να μας θυμίσουν λίγη από τη μαγεία τους. Γιατί εκτός από τη ψυχαγωγία, τα δώρα, το κλασσικό δίλημμα κουραμπιές ή μελομακάρονα, είναι πολλά ακόμα που έχουν αξία.

Ας θυμηθούμε την κλασσική ιστορία του Καρόλου Ντίκενς, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή βλέπουμε σε θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και βιβλία. Στην ιστορία λοιπόν, ο Σκρουτζ, καθώς πέφτει ένα βράδυ για ύπνο, βλέπει τρία προφητικά όνειρα, τα οποία στη συνέχεια του αλλάζουν όλη του τη ζωή. Παρόλο που όλοι θυμόμαστε τον Σκρουτζ ως τον τσιγκούνη γέρο που στα όνειρά του κανένας δε θέλει να γιορτάσει μαζί του τα Χριστούγεννα, η ιστορία δεν επικεντρώνεται μόνο σε αυτό. Το βασικότερο θέμα είναι η τελική του αλλαγή. Στο τέλος, λοιπόν, γίνεται γενναιόδωρος, προσπαθεί να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη και αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι που έχει δίπλα του -οικογένεια, φίλοι, υπάλληλοι- είναι πιο σημαντικοί από τα υλικά αγαθά.

Όλα τα παραπάνω είναι κι η πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων και αυτές τις μέρες τα έχουμε όλοι ανάγκη. Στους περισσότερους από εμάς αρέσουν τα στολισμένα σπίτια, οι στολισμένες πόλεις, τα δώρα, τα ρεβεγιόν και όλα όσα έχουμε συνηθίσει να κάνουμε τις μέρες των εορτών. Όμως, τίποτα από αυτά δε θα ήταν ίδιο αν δεν υπήρχαν άνθρωποι να τα μοιραστούμε. Το πιο σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι χαρά βρίσκεται στο να μοιραζόμαστε πράγματα, ιδέες και συναισθήματα με τους ανθρώπους. Να δίνουμε και να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη. Να αγαπάμε περισσότερο και περνάμε περισσότερες στιγμές με τους ανθρώπους μας. Γιατί όσα πράγματα και να έχουμε, ποτέ δε θα είναι αρκετά από μόνα τους, αν δε μπορούμε να τα μοιραστούμε με άλλους.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!