ΠΜΣ: Χρηματοοικονομική της Ναυτιλίας στο ΠΑΔΑ

της Γιολάντας Τσαβδάρη

Χρηματοοικονομική της Ναυτιλίας

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής δίνει την ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους αναφορικά με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Χρηματοοικονομική της Ναυτιλίας – M.Sc in Finance and Shipping» που ξεκινά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Σκοπός και κριτήρια επιλογής

Σκοπός του προγράμματος είναι οι φοιτητές να εκπαιδευτούν σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα αντικείμενα της χρηματοοικονομικής και Ναυτιλιακής Οικονομίας, δίνοντας έμφαση στο πεδίο της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων.

Χρηματοοικονομική

Οι αιτούντες του προγράμματος θα γίνουν δεκτοί έπειτα από επιλογή. Επιπλέον, θα πρέπει να προέρχονται από ελληνικό ή ξένο πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. Προτεραιότητα θα δοθεί σε πτυχιούχους των τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Διοικητικών, Οικονομικών, Κοινωνικών, Τεχνολογικών, και άλλων συναφών Επιστημών.

Κριτήρια επιλογής:

 1. Βαθμός Πτυχίου.
 2. Γνώση Αγγλικών σε επίπεδο Β2 (πχ Lower).
 3. Συναφής επαγγελματική εμπειρία και τυχόν διοικητικής θέσης ευθύνης (εφόσον υπάρχει).
 4. Κατοχή άλλου προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου (εφόσον υπάρχει).
 5. Γνώση άλλης ξένης γλώσσας σε επίπεδο τουλάχιστον Β2 (εφόσον υπάρχει).
 6. Δύο συστατικές επιστολές
 7. Συνέντευξη.

Μαθήματα και κόστος σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρει αρκετά ενδιαφέροντα μαθήματα όπως: Χρηματοοικονομική και Διοικητική Λογιστική, Χρηματοοικονομική Επιχειρήσεων, Διεθνής και Ναυτιλιακή Οικονομική, Ναυτικό Δίκαιο και Συμβάσεις, Ναυτιλιακή Λογιστική, Χρηματοοικονομική Ανάλυση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων κ.ά.

Προκειμένου να χορηγηθεί στους φοιτητές ο τίτλος σπουδών οφείλουν να παρακολουθήσουν το λιγότερο 3  ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η συγγραφή μεταπτυχιακής ακαδημαϊκής εργασίας. Σε περίπτωση που οι φοιτητές επιλέξουν την μερική φοίτηση, η χρονική διάρκεια σπουδών τους ανέρχεται στα 5 ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών.

Παράλληλα, η διεξαγωγή των μαθημάτων κατανέμεται ως εξής:

Πρόγραμμα των μαθημάτων:

Παρασκευή: 18:00-21:30

Σάββατο: 09:00-17:00

Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα, Θηβών 250, Αιγάλεω).

Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 3000 ευρώ, ενώ δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής τους σε 3 εξαμηνιαίες δόσεις.

Περίοδος αιτήσεων

Χρηματοοικονομική

Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο email της γραμματείας του Π.Μ.Σ. (msc.shipping@uniwa.gr) με ένδειξη θέματος ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ- ΑΙΤΗΣΗ κατά το παρακάτω χρονικό διάστημα:

 • Ως 26/4/2021 (1η Περίοδος αιτήσεων και επιλογής)
 • Ως 31/5/2021 (2 η Περίοδος αιτήσεων και επιλογής)
 • Ως 9/7/2021 (3 η Περίοδος αιτήσεων και επιλογής)

Η αίτηση θα πρέπει να αποτελείται από:

 1. Συμπληρωμένη αίτηση υποβολής δικαιολογητικών (το έντυπο είναι διαθέσιμο στο παράρτημα της πρόσκλησης)
 2. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.

Η Γραμματεία του προγράμματος θα επιβεβαιώσει την παραλαβή της  αίτησης μέσω email. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν πλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά τους μέχρι την ημερομηνία της διαδικτυακής συνέντευξης, είτε ηλεκτρονικά (σκαναρισμένα) σε μορφή pdf, είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση της Γραμματείας του ΠΜΣ (βλ. παρακάτω).Τα απαραίτητα δικαιολογητικά αναγράφονται στην τελευταία σελίδα στο Παράρτημα της πρόσκλησης.

Οι υποψήφιοι θα αξιολογούνται ξεχωριστά κατά τη διάρκεια  κάθε περιόδου υποβολής αιτήσεων μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενοι αριθμού φοιτητών που θα επρόκειτο να εισαχθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη προκήρυξη.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Π.Μ.Σ. «Χρηματοοικονομική της Ναυτιλίας» Κτήριο Δ’, γραφείο 317 (2 ος όροφος) Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω, ΤΚ 122 41, Τ: 210 53.81.453 & 210-53.81.711, Email: msc.shipping@uniwa.gr

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο “Οδηγός Υποτροφιών” του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!