Πικ Νικ Urban Festival…στη Θεσσαλονίκη!

Της Τένιας Άνθη

Πικ Νικ Urban FestivalΤώρα που το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος, τα φεστιβάλ του φθινοπώρου κάνουν την εμφάνιση τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η αρχή γίνεται στον αρχαιολογικό χώρο της ρωμαϊκής αγοράς με ένα συνδυασμό τέχνης σε ένα ανέμελο περιβάλλον. Το Πικ Νικ Urban Festival για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά καλεί τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες 1-4 Σεπτέμβρη σε βραδιές γεμάτες μουσική και θερινό σινεμά. Το φεστιβάλ λοιπόν που έγινε θεσμός υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης διαθέτει και φέτος πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνών και ποικιλία ταινιών.

Αναλυτικότερα:

1  Σεπτεμβρίου: η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί τον κόσμο εκτελώντας  γνωστά ποπ, ροκ και κινηματογραφικά τραγούδια με ένα μοναδικό, εναλλακτικό στυλ. Τη θέση του μετά παίρνει στη σκηνή ένα νέο και πολλά υποσχόμενο σχήμα της πόλης οι Super Stereo, ενώ η βραδιά θα κλείσει με την κωμωδία των αδελφών Κοέν Ο Brother Where Art Thou.

2  Σεπτέμβρη:  το φεστιβάλ ξεκινάει με τους Penguins from Far West με πειραγμένο ροκ ήχο και συνεχίζεται με τους Rundays οι οποίοι έχουν καθιερωθεί για τις παραλλαγές ροκ κομματιών και έχουν αγαπηθεί από το κοινό της πόλης. Η μέρα ολοκληρώνεται με την ταινία Goodbye Lenin (Αντίο Λένιν).

3 Σεπτέμβρη: οι indie-pop και οι minimal ήχοι των Inner Sail θα κάνουν την εμφάνιση τους θέλοντας να απασχολήσουν τη μουσική σκηνή για τα επόμενα χρόνια,
αλλά στη συνέχεια οι BrightSide θα συμπληρώσουν τη βραδιά με post punk και indie rock μελωδίες. Η ημέρα θα τελειώσει με την προβολή της ταινίας Medianeras (Μεσοτοιχίες).

4 Σεπτέμβρη: στη ρωμαϊκή αγορά θα ακουστεί ένας συνδυασμός πιάνου, κρουστών και κοντραμπάσου από τους Elevation Trio και οι Balloon Over Glasgow θα κλείσουν το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ με indie και στο τέλος θα εμφανιστεί η  ταινία Etz Limon.

Κάθε μέρα στις 9 θα προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους ξένΠικ Νικ Urban Festivalων και Ελλήνων δημιουργών που έχουν διακριθεί, σε συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου. Να τονίσουμε πως το εισιτήριο για κάθε μέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3 ευρώ!

Έτσι, γεμίζουμε τα καλαθάκια μας, παίρνουμε καρό τραπεζομάντηλα και φεύγουμε για τις βραδιές που έγιναν θεσμός από τον Αύγουστο του 2012 και που θα συνεχιστούν για πολλά πολλά χρόνια!

 

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!