Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο οδηγός πρωτοετών φοιτητών παρουσιάζει σήμερα το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το αρχαιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Ελλάδας. Οι υπηρεσίες του στις ιστοσελίδες του Πανεπιστημίου φαίνονται δαιδαλώδεις. Ίσως είναι φυσιολογικό, αφού δαιδαλώδης είναι και η λειτουργία του ιδρύματος. Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι υπηρεσίες στο μυαλό των φοιτητών προσφέρουμε τον πλήρη οδηγό σήμερα. Πολλές υπηρεσίες του μπορεί να είναι αδρανοποιημένες. Ευκαιρία για πίεση από τη μεριά των εκπροσώπων των φοιτητών για την επαναλειτουργία τους.

1) Φοιτητική στέγαση

Η στέγαση των φοιτητών του Πανεπιστημίου εξυπηρετείται από τις Φοιτητικές Εστίες:

Πατησίων 279-281, Τ.Κ. 111 44, τηλ. 210-2021611-5, 210-2014.148, fax: 210-2021614.

Πολυτεχνειούπολη, τηλ. 210-7793515, 7793919 7757.581, fax: 210-7752981.

Μεγάλη Φοιτητική Εστία επί της οδού Ούλοφ Πάλμε, δυναμικότητας περίπου 800 κλινών και Β΄ ΦΕΠΑ κοντά στην οδό Ταξίλου, δυναμικότητας περίπου 150 κλινών. Πληροφορίες: Χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις: Πανεπιστημίου 30, Τ.Κ. 106 79, Αθήνα, Πανεπιστημιούπολη, Αθήνα, τηλ. 210-3620020, 3223945, 3646966, fax: 210-3602145.

http://www.uoa.gr/foithtes/paroxes-drasthriothtes/foithtiki-estia.html

2) Σίτιση

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τέσσερα εστιατόρια για το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 210-3626661, 210-3688216, 210-3688230.

http://www.uoa.gr/foithtes/paroxes-drasthriothtes/sitish-foithton.html

3) Υγειονομική περίθαλψη

Πληροφορίες:

http://www.uoa.gr/foithtes/paroxes-drasthriothtes/ygeionomiki-peri8alch.html

4) Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών

Για τις δυσκολίες προσαρμογής και για άλλα προβλήματα των φοιτητών λειτουργεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών (ΣΚΦ) του Πανεπιστημίου, που έχει στόχο να υποστηρίξει και να βοηθήσει τους φοιτητές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα που πιθανώς να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής. Πληροφορίες:  τηλ. 210-7277553 και 210-7277554.

http://psychpar.lesxi.uoa.gr

http://www.mpes.uoa.gr

5) Ταμείο Αρωγής Φοιτητών

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών υλοποιεί μέτρα που διαπνέονται από πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους φοιτητές του. Αντικείμενο ιδιαίτερης φροντίδας αποτελούν οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες φοιτητών.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ήδη συστήσει Ταμείο Αρωγής Φοιτητών, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 197/1975 «Περί δανείων εις Φοιτητάς, Ταμείου Αρωγής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεγγραφής φοιτητών».

Ειδικότερα, σκοπός του Ταμείου είναι η ηθική και υλική σε είδος ή σε χρήμα ενίσχυση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών τους, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν  με άλλον τρόπο, όπως για παράδειγμα:

Η αρωγή φοιτητών, που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και όσων νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία ή βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης, μέσω της παροχής βοηθήματος σε είδος ή της καταβολής σ’ αυτούς ειδικού βοηθήματος,

Η παροχή οποιασδήποτε μορφής περίθαλψης κρίνεται αναγκαία, ακόμη κι αν δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία,

Η σε εξαιρετικές περιπτώσεις παροχή εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο εξωτερικό σε φοιτητές που πάσχουν από σοβαρό νόσημα, η πλήρης διάγνωση ή η θεραπεία του οποίου δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, και εφόσον έχει προηγηθεί γνωμάτευση ειδικού Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών,

Η παροχή οικονομικού βοηθήματος σε απόρους φοιτητές, ιδίως αυτούς που προέρχονται από την επαρχία ή την αλλοδαπή,

Η παροχή οικονομικού επιδόματος σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών φοιτητών, που περιέρχονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Έστω και παροδικώς, εξαιτίας οικογενειακών ή οικονομικών πληγμάτων, ιδίως μάλιστα εάν εξαιτίας αυτών τίθεται σε κίνδυνο η συνέχιση των σπουδών τους

Η με κάθε τρόπο συμπαράσταση του Ιδρύματος στους φοιτητές του που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα της ευαισθησίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του είναι και η απόφασή του να ενισχύσει οικονομικά εκείνους που επλήγησαν από τη φωτιά του 2007 – 8.

Περισσότερα

http://www.uoa.gr/to-panepistimio/apostoli-kai-politikes/politiki-paroxon-kai-boi8eias-se-as8eneis-koinwnika-omades-foithton-foithtrion.html

Πληροφορίες: 210 3688221 & 210 3688256,

www.tafpa.uoa.gr

6) Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών

Στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών διδάσκονται οι ακόλουθες γλώσσες: Αγγλική, Αλβανική, Αραβική, Αρμένικη, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ιαπωνική, Ινδική (hindi και Σανσκριτική), Ισπανική, Ιταλική, Κινεζική, Κοπτική, Κορεατική, Νορβηγική, Ολλανδική, Περσική, Πορτογαλική, Ρωσική, Σερβική, Σουηδική, Τουρκική, Φιλανδική. Επιπλέον, προσφέρει εξειδικευμένα γλωσσικά προγράμματα.

Η Γραμματεία στεγάζεται στην οδό Ιπποκράτους 7, στον 2ο όροφο ενώ τις ημερομηνίες εγγραφών καθώς και λοιπές πληροφορίες στο τηλ. 210-3688204.

http://www.uoa.gr/to-panepistimio/yphresies-panepisthmiakes-monades/didaskaleio-3enwn-glwsson.html

Εξαιρετική παροχή.

7) Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (Κ.Ε.Κ.- ΕΚΠΑ) αποτελεί την υπηρεσία μέσω της οποίας το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) δραστηριοποιείται στον τομέα της Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης βελτιώνει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των ατόμων, δίνοντάς τους παράλληλα αναγκαία εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Ε.Κ.Π.Α. θέλοντας να συμβάλει ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που διασυνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση αναπτύσσοντας κυρίως, την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία.

Οι συμμετέχοντες βελτιώνουν έτσι το γνωστικό τους επίπεδο και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

Η επιστημονική εγκυρότητα των καθηγητών του ΕΚΠΑ, η εμπειρία του σε ότι αφορά την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και η άρτια και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή του Ιδρύματος εγγυώνται την ποιότητα και την αξιοπιστία των παρεχομένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Το Κέντρο δύναται να υλοποιεί δια ζώσης, αλλά και εξ αποστάσεως (e-learning) Εκπαιδευτικά Προγράμματα στους εξής κύριους τομείς:

Οικονομία και Διοίκηση

Marketing και Πωλήσεις

Χρηματοοικονομική και Τραπεζική

Λογιστική

Παιδαγωγικά

Τουριστικά

Υγεία και Πρόνοια

Περιβάλλον

Πολιτισμός και Αθλητισμός

Πληροφορική και Τεχνολογία

Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ είναι πιστοποιημένο από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. από το 2001. Εδρεύει στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3689020, 210-3689486

Τηλεομοιότυπο (fax): 210-3689008

http://www.uoa.gr/to-panepistimio/yphresies-panepisthmiakes-monades/kentro-synexizomenhs-ekpaideyshs-kai-epimorfwshs.html

http://www.uoa.gr/epikoinwnia-kai-prosbash/yphresies-panepisthmiakes-monades/kentro-epaggelmatikis-katartishs-kek.html

8) Πρόγραμμα E-learn πανεπιστημίου ΕΚΠΑ

http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/index.php

επι πληρωμή πάντα βέβαια

9) Διδασκαλείο Νεοελληνικής Γλώσσας

http://www.greekcourses.uoa.gr/

10) Γυμναστήρια

Αντικείμενο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου είναι η οργάνωση και λειτουργία προγραμμάτων σωματικής άσκησης και αθλητικών δραστηριοτήτων των φοιτητών και φοιτητριών, περιλαμβανομένης και της διδασκαλίας της τέχνης των αθλημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές – φοιτήτριες μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε από τις παρακάτω δραστηριότητες:

Αντισφαίριση

Καλαθοσφαίριση

Πετοσφαίριση

Ποδόσφαιρο

Κολύμβηση (ΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ)

Παραδοσιακοί χοροί

Κλασικός Αθλητισμός

Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Γυμναστική – Φυσική Κατάσταση

Αεροβική Γυμναστική

Σκάκι

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 13:00. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές – φοιτήτριες για την εγγραφή τους πρέπει να προσκομίσουν τη φοιτητική τους ταυτότητα και μια (1) πρόσφατη φωτογραφία. Το Γυμναστήριο λειτουργεί συνεχώς από 9:00 έως 18:00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές – φοιτήτριες εκτός από την ψυχαγωγική συμμετοχή τους στις δραστηριότητες, μπορούν να πλαισιώσουν τις αντιπροσωπευτικές ομάδες του τμήματος τους ή και του Πανεπιστημίου και να συμμετέχουν κατά τη διάρκεια του Ακαδημαϊκού έτους σε εσωτερικά, διαπανεπιστημιακά και διεθνή φοιτητικά πρωταθλήματα. Οι νικητές βραβεύονται από τις Πρυτανικές Αρχές σε ειδική τελετή μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 7275551-2,  210 7275556-7  και  210 7275560.

http://www.uoa.gr/foithtes/paroxes-drasthriothtes/panepisthmiako-gymnastirio.html

11) Πολιτιστικός όμιλος φοιτητών

http://www.uoa.gr/foithtes/paroxes-drasthriothtes/politistikos-omilos-foithton.html

12) Συνήγορος του φοιτητή

Η Επιτροπή με την ονομασία “Συνήγορος του Φοιτητή” συστάθηκε με στόχο να εξετάζει αιτήματα φοιτητών καθώς και αναφορές-καταγγελίες για παραβίαση διατάξεων και κανόνων της πανεπιστημιακής νομοθεσίας και δεοντολογίας.

Τα αιτήματα, οι αναφορές, οι καταγγελίες κ.λπ., υποβάλλονται είτε στην ηλεκτρονική δ/νση synigorosfoititi@uoa.gr , είτε ταχυδρομικώς στη δ/νση Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γραφείο της Μονάδας Υπευθύνων Δράσης με την ένδειξη “Συνήγορος του φοιτητή”, Πανεπιστημίου 30, 106 79, Αθήνα.

Πάντως δεν φαίνεται να είναι και πολύ λειτουργικοί οι τρόποι επικοινωνίας, καθώς στερούνται της αμεσότητας (τηλέφωνο) και της ανωνυμίας της καταγγελίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://sinigorosfititi.uoa.gr

13) Γραφείο Διασύνδεσης

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου παρέχει πλήρη ενημέρωση στους φοιτητές για υποτροφίες και βραβεία, σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια. Επίσης παραλαμβάνει αιτήσεις φοιτητών που επιθυμούν να εργαστούν και τους διευκολύνει για την εύρεση εργασίας. Το Τμήμα βρίσκεται στον 4ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (210 3688227, 210 3688251, 210 3688254). Ωστόσο, εμείς που το επισκεφθήκαμε διαπιστώσαμε πως έχει πέσει σε αδράνεια, τουλάχιστον στη διαδικτυακή του μορφή. Ο Οδηγός μεταπτυχιακών έχει σταματήσει το 2010. Η νεανική επιχειρηματικότητα το 2004. Η μονάδα διεθνούς σταδιοδρομίας από το 2006. Πολύ απογοητευτική η εικόνα του.

http://career-office.uoa.gr/

14) Μονάδα προσβασιμότητας

Στόχος της Μονάδας προσβασιμότητας είναι η επίτευξη στην πράξη, της ισότιμης πρόσβασης στις ακαδημαϊκές σπουδές των φοιτητών με διαφορετικές ικανότητες και απαιτήσεις, μέσω της παροχής προσαρμογών στο περιβάλλον, Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Υπηρεσιών Πρόσβασης. Καθ όλη τη διάρκεια των σπουδών, καταγράφει τις ανάγκες τού κάθε φοιτητή ξεχωριστά και προβαίνει σε κατάλληλες ενέργειες, ενώ παράλληλα προσφέρει τόσο υλική όσο και ψυχολογική υποστήριξη.

Σε αυτή θα βρει κανείς ένα σωρό θέματα για τα ΑΜΕΑ και τις διευκολύνσεις, όπως ψυχολογική υποστήριξη ή δωρέαν λογισμικό για άτομα με αναπηρίες.

Τηλ: 210 7275345, 210 7275960, 210 7275183, 210 7277554

http://access.uoa.gr

15) AISEC

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φοιτητικός οργανισμός, μη κομματικός, ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, εθελοντικός αποτελούμενος και διοικούμενος αποκλειστικά  από φοιτητές. Τα μέλη της AIESEC ζουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανάπτυξης, που αποτελείται από συμμετοχή σε ομάδεςανάληψη ηγετικών θέσεων εντός του οργανισμού, πρακτική άσκηση στο εξωτερικό και διεθνές μαθησιακό περιβάλλον. Ιδρύθηκε το 1948, στην Ελλάδα βρίσκεται από το 1956 και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1984.

http://www.uoa.gr/foithtes/paroxes-drasthriothtes/aiesec.html

16) Ευρωπαϊκά προγράμματα

http://www.uoa.gr/proswpiko/die8ni-kai-ereyna/eyrwpaika-ekpaideytika-programmata.html

17) Πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΕΚΠΑ

http://eclass.uoa.gr/

Η πλατφόρμα η-Τάξη ΕΚΠΑ είναι ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Έχει σχεδιαστεί με προσανατολισμό την ενίσχυση της κλασσικής διδασκαλίας και την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία. Υποστηρίζει την Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση μέσα από ένα εύχρηστο και δυναμικό περιβάλλον αλληλεπίδρασης και συνεχούς επικοινωνίας. Πολύ καλό και χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση.

18) Ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες

http://www.uoa.gr/foithtes/hlektronikes-yphresies/biblio8ikes-kai-yphresies-plhroforhshs.html

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει, μέσω διαδικτύου, πρόσβαση σε μεγάλο φάσμα ηλεκτρονικών πηγών όπως περιοδικά, βιβλία, βιβλιογραφικές βάσεις, ψηφιακές συλλογές και θεματικές πύλες, με στόχο τη διευκόλυνση της έρευνας, της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των φοιτητών, των μελών ΔΕΠ, των ερευνητών και των βιβλιοθηκονόμων του.

Όλες οι ηλεκτρονικές πηγές και συναφείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες, περιλαμβάνονται στον ιστοτόπο των Βιβλιοθηκών και Υπηρεσιών Πληροφόρησης, που φιλοξενείται και συντηρείται από το Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών (ΥΚΒ) του ΕΚΠΑ.

Αναλυτικότερα, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται είναι:

Ανοικτός Δημόσιος Κατάλογος OPAC

http://www.lib.uoa.gr/yphresies/opac

Ενιαίος ηλεκτρονικός κατάλογος με βιβλιογραφικά στοιχεία και πληροφορίες διαθεσιμότητας και τοποθεσίας για τα βιβλία και τα περιοδικά που διαθέτουν οι βιβλιοθήκες του ΕΚΠΑ.

Ηλεκτρονικά Περιοδικά

http://www.lib.uoa.gr/yphresies/hlektronika-periodika/

και Ηλεκτρονικά Βιβλία

http://www.lib.uoa.gr/yphresies/hlektronika-biblia/

Το ΕΚΠΑ διατηρεί έντυπες συνδρομές σε περισσότερα από 1.200 περιοδικά σε πλείστα γνωστικά αντικείμενα, εκ των οποίων περίπου 200 παρέχουν πλήρη πρόσβαση στην ηλεκτρονική μορφή των άρθρων τους. Επίσης, παρέχεται πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) και εγκυκλοπαίδειες, μέσω των συλλογών Eighteenth Century Collections Online, Gale Virtual Reference Library και The Times Digital Archive.

Επιπλέον, με την συμμετοχή του ΕΚΠΑ στον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ / HEAL-Link http://www.heal-link.gr), εξασφαλίζεται πρόσβαση πλήρους κειμένου σε περίπου 12.000 ηλεκτρονικά περιοδικά, 10.000 ηλεκτρονικά βιβλία, σειρές και εγκυκλοπαίδειες, μέσω συμφωνιών με μεγάλους εκδοτικούς οίκους όπως οι ACM, Emerald, IEEE, Cambridge University Press, Elsevier, Oxford University Press, Springer, κλπ.

Σαν υπηρεσία πρόσθετης αξίας, προσφέρεται μέσω της πύλης E-Journals Portal, πλήρης αναζήτηση τίτλων περιοδικών στα οποία έχει συνδρομή το ΕΚΠΑ.

Βιβλιογραφικές Βάσεις Δεδομένων

http://www.lib.uoa.gr/yphresies/bibliografikes-baseis/

Το ΕΚΠΑ έχει απευθείας συνδρομές σε πάνω από τριάντα βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων. Επιπλέον, μέσω του ΣΕΑΒ, εξασφαλίζεται πρόσβαση και σε επιπλέον σημαντικά εργαλεία και βιβλιογραφικές βάσεις όπως είναι η Γραμματεία Αρχαίων Ελληνικών Κειμένων (Thesaurus Linguae Graecae) και το Scopus.

Σαν υπηρεσία πρόσθετης αξίας, προσφέρεται η δυνατότητα ομόσπονδης αναζήτησης στις βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων στις οποίες έχει συνδρομή το ΕΚΠΑ.

Ψηφιακές Συλλογές

http://pergamos.lib.uoa.gr

Το Σύστημα Ψηφιακής Βιβλιοθήκης “Πέργαμος” έχει αναπτυχθεί από την ομάδα του ΥΚΒ και χρησιμοποιείται για την διατήρηση, τεκμηρίωση, διαχείριση και ανάδειξη ετερογενών ψηφιακών συλλογών. Η “Πέργαμος” περιέχει ψηφιακές συλλογές μεγάλης πολιτιστικής αξίας που περιέχουν ψηφιοποιημένο υλικό του ΕΚΠΑ, και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου, του Λαογραφικού Μουσείου, της Μουσικής Βιβλιοθήκης Κ. Α. Ψάχου, κ.ά. Επιπροσθέτως, παρέχεται η ψηφιακή συλλογή της «γκρίζας βιβλιογραφίας» όπου συγκεντρώνονται διδακτορικές διατριβές και πτυχιακές ή μεταπτυχιακές εργασίες από τα τμήματα του ΕΚΠΑ.

Θεματικές Πύλες

http://www.lib.uoa.gr/yphresies/8ematikes-pyles-portals/

Το ΥΚΒ υλοποίησε και υποστηρίζει τεχνικά, μια σειρά από θεματικές πύλες (web portals) ειδικού ενδιαφέροντος (όπως για την Ελληνορωμαϊκή Αρχαιότητα, για τις Κοινωνικές Επιστήμες και για τις Νομικές Επιστήμες).

Παραγγελία Άρθρων

http://www.lib.uoa.gr/yphresies/paraggelia-ar8rwn/

Το ΕΚΠΑ μέσω του ΥΚΒ, υποστηρίζει κεντρικά την υπηρεσία παραγγελίας άρθρων από περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, μέσω αυτοματοποιημένων online διαδικασιών. Δικαίωμα παραγγελίας άρθρων έχουν όλα τα μέλη του ΕΚΠΑ. Επιπρόσθετα, μέσω του ΣΕΑΒ και του Συλλογικού Καταλόγου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, υποστηρίζεται η δυνατότητα διαδανεισμού βιβλίων μεταξύ των συμμετεχόντων ιδρυμάτων.

Επιπλέον των προαναφερθέντων υπηρεσιών, παρέχονται στον ιστοτόπο των ΒΥΠ και σύνδεσμοι προς τον ΣΕΑΒ και αντίστοιχες υλοποιημένες ηλεκτρονικές πηγές και υπηρεσίες που προσφέρει.

19) Βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου μέσω του Υπολογιστικού Κέντρου του

http://www.lib.uoa.gr/biblio8ikes/alfabhtika/

20) Πανεπιστημιακή Λέσχη

http://www.uoa.gr/epikoinwnia-kai-prosbash/yphresies-panepisthmiakes-monades/panepisthmiaki-lesxh.html

Ταχυδρομική διεύθυνση: Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας, 106 79 Αθήνα

Τηλεομοιότυπο (fax): 210-363 3551

Υγειονομική Υπηρεσία : (1ος όροφος)
Τηλέφωνο: 210-368 8218

Λογιστήριο Παν/κής Λέσχης: (2ος όροφος)
Τηλέφωνο: 210-368 8214

Φοιτητικά Αναγνωστήρια: (2ος όροφος)
Τηλέφωνο: 210-368 8219

Επιμελητεία
Τηλέφωνο: 210-368 8221

Επιστασία: (3ος όροφος)
Τηλέφωνο: 210-368 8220

Γραμματεία Παν/κής Λέσχης: (3ος όροφος)
Τηλέφωνο:210-368 8223

Πρωτόκολλο Παν/κής Λέσχης: (3ος όροφος)
Τηλέφωνο: 210-368 8225

Δημοσίων Σχέσεων: (4ος όροφος)
Τηλέφωνο: 210-368 8227

Μουσικό Τμήμα: (4ος όροφος)
Τηλέφωνο: 210-368 8229

Υπηρεσία Συσσιτίου: (5ος όροφος)
Τηλέφωνο: 210-368 821

Γραφείο ευρέσεως εργασίας φοιτητών: (4ος όροφος) Τηλέφνα:  210-3614532, 210-3609295, 210-3688227.

21) Αναγνωστήρια – Αίθουσες υπολογιστών

Στους χώρους της Φοιτητικής Λέσχης, λειτουργούν δύο αναγνωστήρια. Στον 2ο όροφο (210-3688219), με 250 θέσεις, και στον 4ο όροφο (210-3688231) με 120 θέσεις. Είναι ανοικτά καθημερινά, ακόμη και τα Σάββατα και τις Κυριακές, από 8 π.μ. μέχρι 9 μ.μ. Παράλληλα, αναγνωστήριο λειτουργεί και στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, ενώ το Παπουλάκειο Αναγνωστήριο στον χώρο της Ιατρικής Σχολής λειτουργεί σε 24ωρη βάση. (Μικράς Ασίας 75, Γουδή Τηλέφωνο: 210 7462033). Επιπλέον, στα Εργαστήρια Πολυμέσων που λειτουργούν καθημερινά, από 9:15 π.μ.-15:00 μ.μ. στον 3ο όροφο του κτιρίου της Πανεπιστημιακής Λέσχης, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κάποιον από τους 38 ηλεκτρονικούς υπολογιστές (τηλ. 210-36.88.261, 210-36.88.271). Για τους φοιτητές που διαμένουν στην Α΄ Φ.Ε.Π.Α. (Ούλοφ Πάλμε 21) λειτουργεί Εργαστήριο Πολυμέσων με 25 υπολογιστές στον 2ο όροφο (τηλ : 210-7275589). Εννοείται ότι αναγνωστήρια είναι και όλες οι επιμέρους βιβλιοθήκες των σχολών και των τμημάτων.

Οι ιστοσελίδες των σχολών και των τμημάτων και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων

Οι ιστοσελίδες των τμημάτων του ΕΚΠΑ

http://www.uoa.gr/sxoles-kai-tmimata.html

Σύνολο μεταπτυχιακών προγραμμάτων

http://www.uoa.gr/fileadmin/user_upload/PDF-files/EKPAIDEFSI/metaptyxiaka_programmata_2012-2013.pdf

Ιστοσελίδες ανακοινώσεων

Σημαντικά θέματα:

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/shmantika-gegonota.html

Φοιτητικά θέματα

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/foithtika-8emata.html

Ανακοινώσεις από τρίτους

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/anakoinoseis-apo-tritoys.html

Γενικές ανακοινώσεις

www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/genikes-anakoinoseis.html

Εκδόσεις

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/ekdoseis.html

Ορκωμοσίες πτυχιούχων

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/teletes-orkwmosias-ptyxioyxwn.html

Ημερίδες – Σεμινάρια

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/hmerides-seminaria.html

Συνέδρια

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/synedria.html

Εκδηλώσεις

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/ekdhloseis.html

Άλλα θέματα

Πολιτική ισότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στοχεύει να διασφαλίσει στην πράξη την ισότιμη πρόσβαση στις ακαδημαϊκές σπουδές των φοιτητών με αναπηρία ή με διαφορετικές ικανότητες και απαιτήσεις, μέσω της παροχής στο περιβάλλον, Υπηρεσιών Πρόσβασης, Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής καθώς και Συμβουλευτικών Ψυχολογικών και Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών.

http://www.uoa.gr/to-panepistimio/apostoli-kai-politikes/politiki-isothtas.html

Μονάδα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης

http://psychpar.lesxi.uoa.gr/

Τέλος, δείτε και αυτό το αρχείο με κάποιες περισσότερες πληροφορίες σε κάποια θέματα, όπως πχ τις πολιτιστικές δραστηριότητες των φοιτητών.

4 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.