Πανεπιστήμιο Κύπρου: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές

της Βάσως Κοκοβάκη

Ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Κύπρου είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αριστεία της έρευνας και διαπρέπει σε διάφορους ερευνητικούς τομείς.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού Επιπέδου (PhD) οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2022. Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά ως και την Τετάρτη 24 Νοέμβρη του 2021. Τα θεματικά πεδία, οι απαιτήσεις, καθώς και η απαιτούμενη αίτηση αναφέρονται αναλυτικά στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου.

Δικαιολογητικά για τις διδακτορικές σπουδές

Για την αίτηση χρειάζονται τα παρακάτω:

1-> Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

2->Αντίγραφο πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος.

3->Αναλυτική βαθμολογία των μαθημάτων κατά τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

4->Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

5-> Κείμενο 500 λέξεων σχετικά με τους στόχους και τα ενδιαφέροντα του υποψηφίου.

6-> Δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, άρθρα, ή οποιοδήποτε υλικό αναφορικά με την ακαδημαϊκή  έρευνα.

7 -> Word με τίτλο <<Όνομα Επίθετο Προτιμήσεις>> στο οποίο θα αποτυπώνεται το τμήμα και η θέση στην οποία αποσκοπεί ο ενδιαφερόμενος.

8-> Στοιχεία επικοινωνίας δύο ατόμων με ακαδημαϊκό επίπεδο από τα οποία θα μπορέσει το τμήμα να αντλήσει συστάσεις.

Δίδακτρα

Οι φοιτητές που ζουν σε χώρες οι οποίες ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταβάλλουν δίδακτρα για προγράμματα που πραγματοποιούνται στα ελληνικά, αλλά καταβάλλουν δίδακτρα για προγράμματα που διδάσκονται σε ξένες γλώσσες.

Οι φοιτητές που ζουν σε χώρες εκτός της ΕΕ καταβάλλουν κανονικά τα δίδακτρα.

Τα τέλη εγγραφής είναι 40€.

Τα δίδακτρα μπορούν να καταβληθούν και σε εβδομαδιαίες/ μηνιαίες δόσεις.

ΥποτροφίεςΔιδακτορικές Σπουδές

Σύμφωνα με το Πλαίσιο Πολιτικής για Παραχώρηση Εσωτερικών Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προσφέρει υποτροφίες βάσει των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών. Για περαιτέρω λεπτομέρειες μπορείτε να καλέσετε στο Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης (25002541) ή να επισκεφτείτε το σύνδεσμο.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε απορία οι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο kep@cut.ac.cy, μέσω τηλεφώνου στο 25002710 και 25002711, καθώς και δια ζώσης στο Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!