πανεπιστήμιο Εδιμβούργου υποτροφίες

Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: 2 Υποτροφίες για Master και PhD

της Ζήνας Νάστου

Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: προκήρυξη υποτροφιών 

Προσφέρονται δύο (2) υποτροφίες για μεταπτυχιακές (Master) και διδακτορικές (PhD) σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου σε Έλληνες ή Κύπριους φοιτητές. Η δωρεά είναι της οικογένειας Goerge David και αξίζει £8.000. Συγκεκριμένα, καλύπτει ένα χρόνο σπουδών για μεταπτυχιακούς και τρία χρόνια για διδακτορικούς φοιτητές.

Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν τις υποτροφίες

Η υποτροφία μπορεί να προσφερθεί σε όσους έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακά (Master) ή διδακτορικά (PhD) προγράμματα του τμήματος: Edinburgh Centre for Carbon Innovation (ECCI), του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Τα προγράμματα μπορεί να είναι μερικής ή ολικής φοίτησης και να διεξάγονται κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Επίσης, θα πρέπει οι φοιτητές να είναι ελληνικής και κυπριακής εθνικότητας. Σημαντικό ακόμη θα ήταν οι υποψήφιοι να κατέχουν ή να πρόκειται να αποκτήσουν ακαδημαϊκούς τίτλους προπτυχιακού επιπέδου σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας ή αντίστοιχους τίτλους από άλλα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Δε γίνονται δεκτοί όσοι έχουν ήδη ξεκινήσει να φοιτούν σε κάποιο πρόγραμμα.

Διαθέσιμα προγράμματα master

  1. LLM Global Environment and Climate Change Law: Στο πρόγραμμα αυτό οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα νομικά ζητήματα και τις τεχνικές σχετικά με το φυσικό περιβάλλον και τη διαχείριση φυσικών πηγών, με εστίαση στην κλιματική αλλαγή.
  2. MSc Carbon Finance: Όσοι ολοκληρώσουν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδικεύονται στο πεδίο των χρηματοδοτήσεων και των επενδύσεων σε άνθρακα.
  3. MSc Carbon Management: Οι φοιτητές αυτού του προγράμματος θα αποκτήσουν γνώσεις πάνω στην κλιματική αλλαγή και στο πως αυτή σχετίζεται με την οικονομία, την πολιτική και την μετεωρολογία.
  4. MSc Energy, Society and Sustainability: Σε αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ορθή διαχείριση ενέργειας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
  5. MSc Marine Systems and Policies: Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μπορούν να εξερευνήσουν ποικίλα θαλάσσια οικοσυστήματα, να ενημερωθούν για τις εντάσεις μεταξύ της προστασίας και της ανάπτυξης της θαλάσσιας ζωής καθώς και να εξετάσουν τους νόμους με σκοπό να προστατευτούν οι ακτές και οι ωκεανοί παγκοσμίως.

Προθεσμία συμμετοχής για υποτροφίες

Η προθεσμία συμμετοχής λήγει την 20η Ιουλίου του 2021. Με στόχο τη διαφάνεια της διαδικασίας, όσοι στείλουν αίτηση συμμετοχής εκπρόθεσμα, δε θα γίνουν δεκτοί.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!