παγκόσμια ολυμπιακή μέρα

Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

της Μυρτώς Μιχαηλίδου

 

Η Ολυμπιακή Ημέρα είναι αφιερωμένη στον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων, των οποίων ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός έγινε το 776 π.Χ., στην αρχαία Ολυμπία.

Το 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με έναυσμα τη συμπλήρωση των 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, ξεκίνησε να εορτάζει την επέτειό τους στις 6 Απριλίου, προτείνοντας αυτή η ημερομηνία να αποτελέσει τον κοινό εορτασμό. Ωστόσο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει ως Ολυμπιακή Ημέρα την 23η Ιουνίου, από την ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Pierrede Coubertin στο Παρίσι το 1894, και ανάθεσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.

παγκόσμια ολυμπιακή μέραΚάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου εορτάζεται η Ολυμπιακή Ημέρα σε όλο τον κόσμο, από όλες  τις  Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Ο θεσμός των Ολυμπιακών Αγώνων,  εκτός από την αθλητική του σημασία, προάγει σημαντικές ηθικές αξίες και αρετές στον άνθρωπο. Στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από τις αρχές της ανοχής, της ειρήνης, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας,  χωρίς βία και ανταγωνισμό μεταξύ των πολιτών. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί σε αυτό το σημείο, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1896 και μετά, με εξαίρεση τις χρονιές κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων πολέμων,  και τη φετινή χρονιά, που αναβλήθηκαν για τον Μάρτιο του 2021 λόγω ανησυχιών για την πανδημία του κορονοϊού.

 

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!