Οκτώβρης: Ο μήνας του Halloween

Οκτώβριος: Ο μήνας του Halloween

της Στέφι Ράσκοβα

Halloween: Τι είναι και πώς γιορτάζεται

Το Halloween είναι γνωστό σε όλους μας και γιορτάζεται κυρίως στην Αμερική, τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου. Τα παιδιά μεταμφιέζονται και πάνε από πόρτα σε πόρτα, γεμίζοντας τα καλαθάκια τους γλυκά. Κι αυτό είναι που ζηλεύω περισσότερο! Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε «trick or treat», αλλά έχουμε μπόλικη ενέργεια και διάθεση για ξεφάντωμα, τι μπορούμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τον spooky μήνα με τον δικό μας τρόπο;

Με παρέα όλα είναι ωραία

Μαζευτείτε σε κάποιο σπίτι και να δείτε τρομακτικές ταινίες ή ταινίες με θεματολογία του Halloween. Μπορείτε, επίσης, να έχετε πολλά γλυκά και πατατάκια μαζί σας! Γίνονται αρκετά πάρτυ μεταμφιέσεων. Κάνετε, λοιπόν, την έξοδό σας λίγο πιο… ενδιαφέρουσα. Φορέστε τα κοστούμια σας ή τις μάσκες σας και το πάρτυ ξεκινάει! Και γιατί να μη διοργανώσετε κι εσείς ένα;

Sleepover! Φωνάξτε φίλους να κοιμηθούν στο σπίτι σας και ξενυχτήστε λέγοντας τρομακτικές ιστορίες. Φαντάσματα, βρικόλακες, λυκάνθρωποι… Διαλέξτε ό,τι σας αρέσει! Σίγουρα θα μπορείτε να δανειστείτε από τη βιβλιοθήκη βιβλία ή να αγοράσετε ή να τα βρείτε σε μορφή pdf. Μία καλή σειρά βιβλίων είναι οι «Ανατριχίλες». Προτείνονται οι μικρές, αλλά πολλά υποσχόμενες ιστορίες.

Περνώ και μόνος/-η μου καλά…

Δεν ψήνεται η παρέα κι είστε μόνο εσείς σε Halloween διάθεση; Κανένα πρόβλημα! Αγοράστε γλυκά σε σχήμα νεκροκεφαλών και δείτε ταινίες ή διαβάστε τρομακτικές ιστορίες. Ακόμα, υπάρχουν γνωστά μαγαζιά, ειδικά αν ζείτε σε μεγάλες πόλεις, όπου πουλάνε θεματικά διακοσμητικά σπιτιού: Κολοκύθες, νεκροκεφαλές, σκελετούς…  Προσπαθήστε να δώσετε ζωή σε μια κολοκύθα και διακοσμήστε την αυλή ή το μπαλκόνι σας! Είστε fan της μαγειρικής; Εμπνευστείτε από το Pinterest και δημιουργήστε τα δικά σας treats…Γλυκό κολοκύθα, pumpkin spice latte, apple cider κ.ο.κ. Φτιάξτε μία λίστα τραγουδιών ή βρείτε την έτοιμη, για να μπείτε στο κατάλληλο mood. Και, φυσικά, είτε είστε μόνοι είτε με παρέα, πρέπει σίγουρα να φτιάξετε ένα bucket list, για να σημειώνετε ένα √  δίπλα στις ιδέες που πραγματοποιήσατε για το Halloween.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!