Οι αγαπημένες συνήθειες του καλοκαιριού

της Βασιλικής Αναστασίου

Το καλοκαίρι, και μόνο από το όνομά του, μας προϊδεάζει για κάτι «καλό», κάτι όμορφο και αισιόδοξο. Και αυτό δεν είναι ψέμα αν αναλογιστούμε πως ανυπομονούμε κάθε χρόνο για να έρθει, κι ας γκρινιάζουμε ύστερα για τους καύσωνες και τις ασφυκτικά γεμάτες παραλίες. Γιατί, εκτός από κάποια αρνητικά στοιχεία, «ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν άλλωστε οι αρχαίοι, το καλοκαίρι έχει άλλα τόσα θετικά και μέσα σε αυτά είναι φυσικά ο καλός καιρός και οι δραστηριότητες που μπορούμε να απολαύσουμε χάρη σε αυτόν!

Ποιες είναι όμως οι αγαπημένες μας καλοκαιρινές συνήθειες;

Οι Συναυλίες

Για κάθε μουσικόφιλο, το καλοκαίρι είναι η μεγαλύτερή του χαρά και η ευκαιρία του να ζήσει τη μοναδική αίσθηση του live. Είτε μαζεύεις χρήματα για να δεις την αγαπημένη σου ξένη μπάντα που έρχεται στην Ελλάδα, είτε πηγαίνεις να δεις για πολλοστή φορά τον αγαπημένο σου εγχώριο καλλιτέχνη, η εμπειρία της συναυλίας είναι μοναδική. Είναι η στιγμή που απολαμβάνεις στο έπακρο τις αγαπημένες σου μουσικές, τραγουδώντας και χορεύοντας, γνωρίζοντας άτομα με τα ίδια γούστα και όλα αυτά σε ανοιχτό χώρο. Με άλλα λόγια, μιλάμε για κανονικό ξεφάντωμα!

Το Θερινό σινεμά

Μπορεί στην εποχή του διαδικτύου η δημοτικότητα των κινηματογράφων να έχει πέσει, το θερινό σινεμά όμως είναι κάτι διαφορετικό. Σε όλη τη χώρα υπάρχουν υπέροχοι θερινοί κινηματογράφοι, που μαζί με την ταινία και το φως του φεγγαριού μπορούν να μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Γιατί λοιπόν να δεις την ταινία στους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού σου και όχι σε ένα τέτοιο σκηνικό;

Το Θέατρο

Το καλοκαίρι οι πιο επιτυχημένες παραστάσεις ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να τις παρακολουθήσουν και όσοι ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα. Θέατρα, σύγχρονα ή αρχαία, που βρίσκονται σε ειδυλλιακά τοπία, μέσα στα δέντρα ή σε υψώματα, με υπέροχη θέα και καλή παρέα, είναι αρκετά για να μας δελεάσουν και να πάρουμε εισιτήριο για την επόμενη παράσταση που θα παιχτεί στην περιοχή μας.

Παραλία

Αναμφισβήτητα η θάλασσα είναι η πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού αν και οι πιο τολμηροί τη χαίρονται και το χειμώνα. Όταν σκεφτόμαστε χαλάρωση, η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι μια παραλία με γαλανά νερά, χρυσή άμμο και ξαπλώστρα (ή ψάθα), ό,τι προτιμά ο καθένας. Είτε είσαι φαν της βουτιάς, είτε λάτρης της ηλιοθεραπείας, είτε (wanna be) πρωταθλητής της ρακέτας, είναι τόσο δύσκολο έως αδύνατο να μην πας ούτε μια φορά στην παραλία το καλοκαίρι!

Παραλία και… βιβλίο

Το πλέον ιδανικό περιβάλλον για χαλαρωτική ανάγνωση εκείνου του μεγάλου μυθιστορήματος που δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις τον χειμώνα, όταν σε πνίγουν οι υποχρεώσεις και η ρουτίνα. Η βαλίτσα κάθε βιβλιόφιλου που σέβεται τον εαυτό του είναι σίγουρα λίγο πιο βαριά λόγω των βιβλίων που κουβαλά μαζί του για τις διακοπές!

Όταν, λοιπόν, υπάρχει τέτοιος καλός καιρός, τέτοια καλή παρέα και κυρίως καλή διάθεση, είναι δυνατόν να μην περάσουμε ένα όμορφο, ένα καλό καλοκαίρι; Ακόμα και η ζέστη δεν είναι ικανή να μας πτοήσει και να μας αποτρέψει από το να διασκεδάσουμε κάνοντας τις αγαπημένες μας δραστηριότητες. Εσύ τι από τα παραπάνω προτιμάς;

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!