erasmus - 10

Η πρόβλεψη και η οργάνωση είναι έννοιες κλειδιά

Η γραφειοκρατία του Erasmus είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία. Η σωστή και έγκαιρη διεκπεραίωσή της θα σας απαλλάξει από πολύ στρες της τελευταίας στιγμής και πανικό ψάχνοντας τη λύση σε ένα πρόβλημα που προέκυψε με την αίτησή σας. Παράλληλα το να έχετε προετοιμάσει τι θα χρειαστείτε όταν φτάσετε στον προορισμό σας είναι επίσης πολύ χρήσιμο, ώστε να μην χάσετε τη μαγεία της άφιξης απαντώντας σε e-mails από τις υπηρεσίες Erasmus που θα σας κυνηγούν για έγγραφα.

Skype

Είναι η πιο πολυχρησιμοποιημένη λέξη στο λεξιλόγιο ενός φοιτητή Erasmus. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την αξία της λέξης. Μπορείτε να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από τους φίλους σας και την οικογένειά σας στην πατρίδα, καθώς επίσης και να τους βεβαιώνετε ότι είστε πολύ καλά. Αν και τα socialmedia, τα τηλεφωνήματα, τα e-mail και άλλα μέσα βοηθούν, τίποτα δεν είναι σαν την δωρεάν βιντεο-κλήση.

Σπιτικές ανέσεις

Από μια μικρή εικόνα με το αγαπημένο σας κατοικίδιο μέχρι ένα τεράστιο κολλάζ με όλους όσους ξέρεις και αγαπάς, θα βοηθήσουν το δωμάτιό σας να μοιάζει περισσότερο με φοιτητικό δωμάτιο παρά με δωμάτιο κλινικής. Το να έχετε πολλά από τα αγαπημένα σας μικροαντικείμενα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορείτε να τα αγοράσετε στον προορισμό σας, θα σας δώσει μεγάλη ψυχική άνεση. Δεν είναι τυχαίο που κάποιες παραδοσιακές εθνικές μας συνήθειες, ενώ τις σνομπάρουμε εδώ, στο εξωτερικό μας έρχεται η επιθυμία να τις κάνουμε ξανά και ξανά.

Φίλοι

Μην κλειστείτε στο δωμάτιό σας και στο διάβασμα. Όσο πιο πολύ βγείτε έξω και με όσο περισσότερο κόσμο μιλήσετε, τόσο πιο πολλούς φίλους θα κάνετε. Ειδικά προσέξτε να γίνετε κοινωνικοί στην αρχή του προγράμματος, όταν θα είναι και οι άλλοι. Αν περιμένετε να ικανοποιήσετε την κοινωνικότητά σας προς το τέλος του προγράμματος, θα βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να μην βρείτε και πολλούς διαθέσιμους. Από το πρόγραμμα Erasmus θα θυμάστε τις διαπροσωπικές σας εμπειρίες περισσότερο από τα μαθήματα.

Φροντίστε (λίγο) τον εαυτό σας

Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα παρατήσετε τη δίαιτα που κάνατε και το πρόγραμμα του ύπνου σας δεν θα μοιάζει καθόλου με πρόγραμμα. Ένα από τα πράγματα που καταστρέφει το Erasmus είναι η ρουτίνα: Θα πάτε σε όσο το δυνατόν περισσότερα events θα δοκιμάσετε εμπειρίες δυνατές, η κούραση θα εμφανιστεί σε όλο σας το σώμα. Μην το παρακάνετε. Βάλτε στη ζωή σας και εκείνες τις νύχτες που θα μαγειρέψτε με τους φίλους σας βραδινό και θα δείτε μια καλή ταινία. Ας έχετε και κάποια οκτάωρα ύπνου.

Σταματήστε τις συγκρίσεις

Σίγουρα, ο καιρός είναι πιο μουντός, κάποια προϊόντα που σας είναι απαραίτητα είναι πιο ακριβά, η συμπεριφορά των ανθρώπων είναι διαφορετική, αλλά θυμηθείτε: Δεν είστε στη χώρα σας πια. Αγκαλιάστε τα θετικά της χώρας στην οποία βρίσκεστε και δεχθείτε τους ανθρώπους όπως είναι. Μπορεί να μάθετε κάποια πράγματα. Αν πάλι δεν μάθετε τίποτα απολύτως, θα έχετε καλλιεργήσει την αρετή της υπομονής.

Αύριο είναι μια καινούργια μέρα!

Θα έρθει και η δυσάρεστη στιγμή, που θα βρείτε τον εαυτό σας μόνο με έντονες σκέψεις και το μόνο που θα θέλετε θα είναι να γυρίσετε στο σπίτι σας. Ίσως είναι μια βαρετή Κυριακή, σας λείπει το οικογενειακό τραπέζι ή ο καιρός είναι χάλια. Ή ξεχάσατε τα γενέθλια του κολλητού σας. Μην ξεχνάτε ότι αυτές οι δυσάρεστες στιγμές δεν διαρκούν πάρα πολύ και ότι η παραμονή σας στο εξωτερικό είναι για συγκεκριμένο διάστημα.

Μείνετε ενημερωμένοι τι γίνετε στην πατρίδα σας

Το διαδίκτυο είναι ένα πολύ καλό εργαλείο να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στις αγαπημένες σας σειρές, στους αγαπημένους σας τραγουδιστές. Είναι απαραίτητη η ενημέρωση προκειμένου να αισθάνεστε όσο το δυνατό λιγότερη νοσταλγία.

Αγαπήστε τους γείτονες!

Είτε είστε σε εστίες είτε σε δωμάτια σε σπίτια, είναι απαραίτητο να έχετε καλές σχέσεις με τους γείτονές σας. Σκεφτείτε πρώτα τη δική σας συνεισφορά σε μια καλή γειτνίαση και όχι τη δική τους. Πχ αν οι συγκάτοικοί σας είναι πολύ του διαβάσματος, τότε το να αποφεύγετε τους πολύ έντονους θορύβους θα βοηθήσει να τους έχετε συμμάχους σας.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.