Μεταπτυχιακές υποτροφίες τουρισμού από το Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης

Της Κωνσταντίνας Γκολφομήτσου

Το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης προκηρύσσει 10 υποτροφίες δια ζώσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ιδρύματος που αφορούν τον τομέα του τουρισμού, και συγκεκριμένα το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τα μαθήματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2017 και αφορούν τις εξής κατευθύνσεις:

Μάρκετινγκ & Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών

Πολιτιστικός Τουρισμός & Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων

Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας

Διοίκηση Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων & Αερομεταφορών

Ειδικές Μορφές Τουρισμού

Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Πρόκειται για  ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι καθηγητές του προγράμματος προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους του τουρισμού και  διαφορετικά πανεπιστήμια εντός και έκτος Ελλάδος. Το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού, παράλληλα, προσφέρει διαλέξεις από υψηλόβαθμους φορείς του τουρισμού, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις, ημερίδες και σεμινάρια. Όλα αυτά συμβάλλουν θετικά στο να εξελίξει ο φοιτητής τις γνώσεις του,  να αναπτύξει τις δεξιότητες του και να έρθει σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα της τουριστικής βιομηχανίας.

Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά

Το πρόγραμμα δέχεται πτυχιούχους από Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., είτε από Ελλάδα είτε από εξωτερικό.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν την αίτηση τους μόνο εάν έχουν τελειώσει το προπτυχιακό τους πριν από την έναρξη των μαθημάτων του προγράμματος.

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στα 3.800 ευρώ και καλύπτει όλο το κόστος των διδάκτρων κατά την περίοδο φοίτησης. Δήλωση μπορούν να κάνουν μόνο οι  απόφοιτοι από ΑΕΙ ή ΤΕΙ που έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία με τουλάχιστον 8 (οκτώ) μέσο όρο και οι 10 υποτροφίες να δοθούν σε αυτούς με τον καλύτερο βαθμό πτυχίου.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση τους μέχρι και την Παρασκευή 17/2/2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://tourism-master.gr/ και εν συνεχεία να στείλουν στο email information@tourism-master.gr την αίτηση υποψηφιότητας τους για το μεταπτυχιακό, το βιογραφικό σημείωμα και αίτηση υποψηφιότητας τους για την υποτροφία.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!