#ΜένουμεΣπίτι: Δημιουργικός χρόνος στην καραντίνα

της Φωτεινής Τσαϊλάρη

Εδώ και μερικές εβδομάδες ζούμε  μία πρωτόγνωρη συνθήκη, αφού καλούμαστε να μένουμε συνεχώς σπίτι, περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες. Με το supermarket και το φαρμακείο να αποτελούν τις μικρές μας αποδράσεις, το #menoumespiti είναι πλέον μονόδρομος. Μήπως όμως η καραντίνα μπορεί να πάρει μια πιο ευχάριστη διάσταση;

Η ζωή μας δε σταματάει εδώ. Η καθημερινότητά μας συνεχίζεται και είναι σημαντικό να βρίσκουμε νέα πράγματα να γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο μας, περνώντας όσο πιο δημιουργικά τις μέρες της καραντίνας. Μη σε παίρνει, λοιπόν, από κάτω και ξεκίνα να αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου.

Μάθε μία ξένη γλώσσα

Πέρα από το ατελείωτο σερφάρισμα στα social media είναι ευκαιρία να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες της τεχνολογίας, παρακολουθώντας online μαθήματα μίας ξένης γλώσσας. Υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες και πολλές εφαρμογές μέσα από το κινητό, όπου μπορείς με έναν διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο να γνωρίσεις μία καινούργια γλώσσα. Μη το σκέφτεσαι λοιπόν και ξεκίνα!

Ξεκαθάρισε τις ντουλάπες σου

Τώρα που θα είσαι συνεχώς σπίτι, ήρθε η στιγμή να τακτοποιήσεις τα βιβλία, τα ρούχα και τα παπούτσια σου, πετώντας ή χαρίζοντας αυτά που δε θες. Μπορείς με αυτόν τον τρόπο να αλλάξεις και τη διαρρύθμιση του χώρου σου και να ανανεώσεις το δωμάτιο σου, κάτι που ίσως ήθελες να κάνεις από καιρό αλλά δεν έβρισκες ποτέ το χρόνο.

 

Άδειασε τον υπολογιστή σου

Εκτός από τις ντουλάπες σου, ένα συμμάζεμα πιθανώς να θέλει και ο υπολογιστής σου, που έχει φορτωθεί με έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο. Διάγραψε όσα αρχεία δε χρειάζεσαι, συγκέντρωσε τις φωτογραφίες και τα τραγούδια σου σε φακέλους, ταξινόμησε τις εργασίες σου και πέρνα όσα δε χρειάζεσαι άμεσα σε έναν σκληρό δίσκο.

Ανακάλυψε πιθανά ταλέντα σου

Δοκιμάζοντας διαφορετικά πράγματα αυτές τις μέρες μπορεί να ανακαλύψεις κάποιο ταλέντο που δε γνώριζες μέχρι πρότινος ότι έχεις. Είτε αυτό λέγεται ζωγραφική, χορός, ραπτική, είτε μαγειρική και ζαχαροπλαστική, μπορείς παρακολουθώντας μαθήματα μέσα από το YouTube να το εξελίξεις και να το καλλιεργήσεις ακόμη περισσότερο μετά την καραντίνα.

Οργάνωσε το μέλλον σου

Τώρα που έχεις άπλετο χρόνο ήρθε η στιγμή να σκεφτείς το μέλλον σου και να βάλεις σε μία τάξη όσα θες να κάνεις μετά την καραντίνα. Ψάξε πληροφορίες για εκείνο το μεταπτυχιακό που θες να κάνεις μετά τις σπουδές σου, ή για ένα πρόγραμμα που θες να συμμετάσχεις. Αναζήτησε υποτροφίες, εθελοντικές δράσεις, προγράμματα στο εξωτερικό και οτιδήποτε άλλο επιθυμείς. Μην αναβάλλεις τα όνειρα σου και μη μετράς τις μέρες. Κάνε τις μέρες να μετρούν!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!