Μάριος Κωστόπουλος

Μάριος Κωστόπουλος

Team Leader

Χαιρετώ όλους τους διαδικτυακούς εξερευνητές – αναγνώστες. Μιας και οι δαιδαλώδεις δρόμοι του παγκόσμιου ιστού σας έβγαλαν σε αυτό το όχι και τόσο πολυσύχναστο μέρος, ας συστηθώ. Ονομάζομαι Μάριος Κωστόπουλος, και όπως θα διαπιστώσατε (πιθανότατα τυχαία), αποτελώ μέρος της συντακτικής ομάδας του Citycampus. Παράλληλα, συμμετέχω στην παράσταση της γνήσιας φοιτητικής μηχανής, σε αυτό το συνδυαστικό αμάλγαμα γνώσης, μόρφωσης και εξειδίκευσης, έχοντας ως ορμητήριο το Τμήμα της Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ουτοπία του ελεύθερου χρόνου, η φωτογραφική μου μηχανή βροντοφωνάζει «παρούσα!», και οι φωτογραφίες λειτουργούν σαν μια άλλη «Χώρα τον Θαυμάτων» (και ας μην με λένε Αλίκη).  Παραδέχομαι πως η παρουσία συγκεκριμένου επαγγελματικού προσανατολισμού είναι ολίγον τι απούσα. Δεν ξέρω αν θα με χαρακτήριζα εν δυνάμει πληροφορικάριο, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Πάντως στο μυαλό μου, η πιθανότητα να γίνω φωτογράφος που θα περιτριγυρίζει όλη την υφήλιο για να απαθανατίσει όλες τις πτυχές της ζωής (ζοφερές και μη) και κάπου εκεί μέσα θα συνδυάζει και το γράψιμο, δεν είναι καθόλου ουτοπική, παρά συνονόματη της φιλοδοξίας, εφικτής να επιτευχθεί. Δεν είναι ότι δεν ξέρω τι θέλω, απλά οι παραπάνω από μια επιλογές, δημιουργούν την ψευδαίσθηση του διλήμματος, που δεν είμαι ακόμα έτοιμος να βγω από αυτή.

Τώρα εγώ, ο ταπεινός σας αφηγητής (σαν άλλος Alexis DeLarge στο Κουρδιστό Πορτοκάλι του Burgess), για να τελειώνω την περιαυτολογική πολυλογία μου, και, πιστέψτε με, μόνο λακωνικό δεν θα με χαρακτήριζα, υποστηρίζω πως η ουσιαστική μόρφωση είναι στα βιβλία που ηθελημένα μπαίνεις στη διαδικασία να διαβάσεις (ή, καλύτερα, να τα ζήσεις). Ευτυχώς που η βιβλιοφαγία δεν παχαίνει, δηλαδή. Συγχωρέστε με για το μετρίου επιπέδου χιούμορ, ήταν απόπειρα να σπάσει ο ψηφιακός πάγος.

Αυτά. Για την ώρα.

ΥΓ: Γιατί εθελοντικά; Είναι τεράστια ευκαιρία να ξεκινήσεις τα βήματα σου στον μυστήριο κόσμο της συγγραφής εθελοντικά, διότι η απουσία χρηματικού κινήτρου δεν αλλοτριώνει την έμπνευση και την δημιουργικότητα σου, δεν εμποδίζει τους πνευματικούς σου ορίζοντες να διευρυνθούν και δεν σε αποκλίνει από την μόρφωση και την συγγραφική ανάπτυξή σου, που αποτελούν πρωταρχικό στόχο για έναν «νεογέννητο» συντάκτη που σέβεται τον εαυτό του.