Κύκλος ακαδημαϊκών σεμιναρίων από τη Safia

 

Η SAFIA ανακοινώνει την πραγματοποίηση του κύκλου ακαδημαϊκών σεμιναρίων με τίτλο: «Ανατολική Μεσόγειος: Γεωπολιτική και Ενέργεια υπό το πρίσμα των Διεθνών Σχέσεων».

Οι εισηγήσεις των τεσσάρων κορυφαίων ακαδημαϊκών θα εστιάζουν στους τομείς της γεωπολιτικής και της ενέργειας στην εύθραυστη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι τομείς αυτοί αποτελούν κρίσιμο παράγοντα της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς η προσιτή, σταθερή και αποδοτική ροή των ενεργειακών πόρων στα κράτη είναι αναγκαία όχι μόνο για την ευδοκίμησή τους, αλλά και για την εσωτερική και πολιτική σταθερότητά τους. Χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς πως στον αντίποδα των παραπάνω τίθενται δύο βασικές προκλήσεις, αυτή της υψηλής εξάρτησης των κρατών από τις εισαγωγές ενέργειας και αυτή της ισχυρής εξάρτησης από έναν εξωτερικό προμηθευτή. Συνεπώς, όλα αυτά αποτελούν κρίσιμα θέματα, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος τις ημέρες διεξαγωγής του κύκλου σεμιναρίων.

Στην σύγχρονη κοινωνία, η οποία εξελίσσεται με γοργούς και ανταγωνιστικούς ρυθμούς, κρίνεται επιτακτικής φύσεως η ανάγκη καλλιέργειας της παιδείας των ατόμων παρέχοντας πλήθος γνώσεων, μέσω των οποίων θα επιτραπεί να κατανοήσουν το κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και ιστορικό γίγνεσθαι. Έτσι, ως φορέας δραστηριοποίησης, η SAFIA, θέτει ως προτεραιότητα να δοθεί το έναυσμα στους νέους να έχουν επίγνωση της δικής τους παρουσίας και του δικού τους ρόλου στο πολυσύνθετο κοινωνικό πλέγμα.

Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε τέσσερις κύκλους:

Πρώτος κύκλος (27/11/2018): ​«Οι ενεργειακές εξελίξεις και οι πολιτικές Ελλάδας και Κύπρου: οι τριμερείς συμμαχίες με Ισραήλ και Αίγυπτο», Άγγελος Συρίγος

Δεύτερος κύκλος (4/12/2018): ​«Η ενέργεια ως εργαλείο της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής»​, Ιωάννης Μάζης

Τρίτος κύκλος (11/12/2018): ​«Η θέση των Αραβικών Χωρών στο νέο ενεργειακό περιβάλλον», Παρασκευή Κεφαλά

Τέταρτος κύκλος (18/12/2018): ​«Οι Μεγάλες Δυνάμεις στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου», Χαράλαμπος Παπασωτηρίου

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το safia.gr/seminars, ενώ η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται έως και την 18η Νοεμβρίου και ώρα 23:59 στο safia.gr/applynow. Μείνετε συντονισμένοι στο facebook event του σεμιναρίου εδώ: ​https://www.facebook.com/events/312446426012308/

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!