Κυριακάτικη πεζοπορία στον Υμηττό

του Θανάση Βραχνή

Την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε μια ομαδική δραστηριότητα πεζοπορίας στην περιοχή της Καισαριανής στο δάσος στους πρόποδες του Υμηττού, με μήκος περίπου επτά χιλιόμετρα.

Την δραστηριότητα αυτή οργάνωσε η Περιπαττική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.).

Η διαδρομή

H περιπέτεια ξεκίνησε αρκετά νωρίς το πρωί. Περίπου στις οκτώ είχαμε μαζευτεί σχεδόν όλοι στο σημείο συνάντησης στην Ιερά Μονή της Καισαριανής. Εκεί, οι διοργανωτές της δραστηριότητας έδωσαν κάποιες ειδικές οδηγίες ασφαλείας αλλά και συμβουλές για να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα. Πριν ξεκινήσουμε, κάναμε ένα μικρό ζέσταμα με ασκήσεις Τάι Τσι για να χαλαρώσουν οι μύες.

Στην συνέχεια, πήραμε ένα μικρό κατηφορικό μονοπάτι μέσα στο δάσος που κατέληγε σε ένα ξέφωτο στο οποίο και έγινε ένα μικρό διάλλειμα για νερό. Από εκεί και πέρα, έχοντας δημιουργήσει ένα σταθερό ρυθμό περπατήματος, αλλά και μια καλή ομαδική διάθεση, συνεχίσαμε και κατευθυνθήκαμε προς μια ανηφόρα. Στο τέλος αυτής της, για πολλούς, απαιτητικής ανηφόρας, ανταμοιφθήκαμε με -ίσως- την ομορφότερη θέα του λεκανοπεδίου με το οπτικό μας πεδίο να αρχιζει στη πλαγιά της δασικής έκτασης και να τελειώνει χωρίς κανένα εμπόδιο, περίπου στο Ελληνικό.

Μετά από αυτή τη μικρή στάση, συνεχίσαμε δυναμικά και μέσα από στενά δρομάκια και νεροφαγώματα καταλήξαμε επιτέλους στο πλάτωμα Κουταλά. Παρόλο που η διαδρομή είχε επτά χιλιόμετρα μήκος ήταν ευχάριστη λόγω της καλής παρέας!

 

Μερικά λόγια για την οργάνωση

Η Π.Ο.Υ. ιδρύθηκε από μια μικρή παρέα το 2015 που πλέον απαριθμεί πάνω από 150 ενεργά μέλη.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με κάποιους από τους ιδρυτές της, και πληροφορηθήκαμε και για τις υπόλοιπες δράσεις, οι οποίες ποικίλουν, από μαθήματα πρώτων βοηθειών μέχρι πολιτιστικές εκδηλώσεις και μονοήμερες εκδρομές οι οποίες και γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή. Αξιζει να σημειωθει επισης πως ολες οι δράσεις είναι δωρεάν και είναι ευπρόσδεκτα άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ! 

Εν τέλει…

H σημερινή μας πεζοπορία ήταν μια φανταστική εμπειρία. Ήρθαμε κοντά στην φύση, αποβάλλαμε το άγχος της φοιτητικής καθημερινότητας, αλλά το πιο σημαντικό ήταν, ότι κάναμε νέους φίλους και μάθαμε κάτι καινούργιο.


 

Μία από τις καλύτερες επιλογές για τους λάτρεις της περιπέτειας!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!