Καλοκαιρινές συναυλίες

της Γιολάντας Τσαβδάρη

Υπάρχουν πολλοί τρόποι διασκέδασης και ένας από αυτούς είναι η μουσική. Υπάρχουν ωστόσο πολλές μορφές διασκέδασης οι οποίες περιλαμβάνουν μουσική. Πολλοί επιλέγουν τη συναυλία, μια καλοκαιρινή συναυλία

Όλοι θυμούνται τις πρώτες τους συναυλίες. Ήταν κάπου εκεί στο γυμνάσιο τότε που άρχισαν να κάνουν τα πρώτα νυχτοπερπατήματα με την παρέα τους. Τότε που στερήθηκαν την αγορά ενός cd του αγαπημένου τους καλλιτέχνη με αντάλλαγμα την αγορά του εισιτηρίου για την συναυλία του. Και καθώς ήρθε η ποθητή μέρα, από νωρίς έστηναν καρτέρι έξω από την κεντρική είσοδο του ανοιχτού θεάτρου ή του γηπέδου στο οποίο θα διεξαγόταν η συναυλία προκειμένου να «πιάσουν καλή θέση». Από την άλλη πλευρά υπήρχαν και τα αλάνια της παρέας που έφταναν πάντα τελευταία στιγμή με το σκεπτικό ότι θα καταφέρουν να πηδήξουν από τον πίσω φράχτη και να περάσουν χωρίς να χρειαστεί να κόψουν εισιτήριο. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι πρώτες εμπειρίες από μια καλοκαιρινή συναυλία.

Ωστόσο μεγαλώνοντας έχει κανείς τη δυνατότητα να κατανοήσει τι είναι αυτό που τον γοήτευσε στην παρακολούθηση μιας συναυλίας και τι είναι αυτό που τον ωθεί συνεχώς σε αυτού τους είδους τη διασκέδαση.

Το καλοκαιράκι…

Ένας από τους λόγους που κάποιος απολαμβάνει τις καλοκαιρινές συναυλίες είναι σίγουρα η εποχή. Όσο και κάποιος να μισεί την ζέστη και την υγρασία του καλοκαιριού, όσο και να αναθεματίζει την τύχη του που έχει ξεμείνει στην πόλη καλοκαιριάτικα, δεν μπορεί να αρνηθεί πως το καλοκαίρι το διακατέχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, μια χαλαρή και ανέμελη αίσθηση της καθημερινότητας καθώς και η ανάγκη του να κάνει κάτι «διαφορετικό». Αυτό το «διαφορετικό» δεν είναι άλλο από ένα Σαββατόβραδο σε μια συναυλία.

Ο χώρος…

Σίγουρα τα club με τα φωτορυθμικά και τον dj να «μιξάρει» είναι πόλος έλξης για πολλούς. Από την άλλη η πίστα με τα γαρύφαλλα έχει τη δική της γοητεία. Όμως το σκηνικό από τις καλοκαιρινές συναυλίες, όπου κάποιος μπορεί να το σκεφτεί, αν κλείσει τα μάτια και δημιουργήσει εικόνες στο μυαλό σου. “Είσαι με την παρέα σου ανάμεσα σε αγνώστους, φοράς τα αγαπημένα σου sneakers και το σκισμένο τζιν σου, ένα δροσερό αεράκι χαϊδεύει το δέρμα σου και όταν σηκώνεις το κεφάλι ψηλά το μόνο που βλέπεις είναι τα αστέρια να χορεύουν στο ρυθμό της αγαπημένης σου μουσικής. Στη συνέχεια καθώς σε συνεπαίρνει ο ήχος και σε ταξιδεύουν οι στίχοι βρίσκεσαι να τραγουδάς αγκαλιασμένος όχι μόνο με την παρέα σου αλλά και με κάποιους που τυχαία βρέθηκαν δίπλα σου, αλλά καθόλου τυχαία διασκεδάζουν εκεί μαζί σου”.

Η μπύρα…καλοκαιρινές συναυλίες

Και ποιο ποτό είναι πιο κατάλληλο για μια τέτοια περίσταση; Η μπύρα! Και μάλιστα η μπύρα από το κουτάκι. Είναι αυτή η κλασική μπύρα που αγοράζει κανείς από το περίπτερο και εκείνη τη δεδομένη στιγμή έχει την πιο νόστιμη γεύση από όλες τις μπύρες του κόσμου. Είναι η μπύρα που μοιράζεται με το παρεάκι του, είναι η μπύρα η παγωμένη που μόνο το καλοκαίρι την απολαμβάνει με τέτοιο τρόπο, είναι η μπύρα που χύνεται καθώς χορεύει-χοροπηδά νιώθοντας τη μουσική να τον διαπερνάει. Μα πάνω απ΄ όλα είναι αυτή η μπύρα που συνοδεύει κάθε καλοκαιρινή του συναυλία και που είναι τόσο αναγκαία όσο το εισιτήριο για να μπει-ίσως και πιο αναγκαία από το εισιτήριο-.

Το παρεάκι…

καλοκαιρινές συναυλίες

Το πιο σημαντικό συστατικό μιας επιτυχημένης συναυλίας, το παρεάκι σου, τα φιλαράκια σου. Ο καθένας με τα φιλαράκια του θα βγάλει πολλές φωτογραφίες και προφανώς σε όλες τις φωτογραφίες θα έχει κλειστά μάτια ή θα κάνει αστείες γκριμάτσες (άλλωστε έχει προηγηθεί η μπύρα). Με τα φιλαράκια του επίσης θα τραγουδάνε αγκαλιά και θα χορεύουν χωρίς ντροπές και αναστολές. Και τελευταίο και πιο σημαντικό, με τα φιλαράκια του θα κοιτιόνται στα μάτια και σε κάθε τραγούδι που ακούν θα ξέρουν ποιος από αυτούς το αφιερώνει και που…αυτά τα insideinformation που μόνο εκείνοι μπορούν να αποκωδικοποιήσουν.

Μια καλοκαιρινή συναυλία έχει τη δική της γοητεία, τη δική της μαγεία καθώς και τα συναισθήματα που δημιουργεί σε όποιον την παρακολουθεί είναι ιδιαίτερα και μοναδικά. Γι’ αυτό όταν κάποιον τον ρωτούν τι του λείπει από το καλοκαίρι, στην απάντησή του πάντα περιλαμβάνονται τα εξής λόγια: «Μια συναυλία, μια μπύρα από το κουτάκι και το παρεάκι μου».

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!