Κάν’το για Σένα!

Της Κατερίνας-Χριστίνας Σανιδά

Η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει βοηθούν τόσο στην υγεία όσο και στη διάπλαση ενός καλογυμνασμένου σώματος. Δεν είναι λίγες, μάλιστα οι φορές που ξεχνάμε εντελώς την ευεργετικότητα της γυμναστικής στην υγεία και την ταυτίζουμε μονάχα με την καλή εξωτερική εμφάνιση.

Ανέκαθεν άνδρες και γυναίκες μάχονται με υπερβάλλοντα ζήλο καμία φορά για να κατακτήσουν την αρέσκεια των άλλων. Πρότυπα ομορφιάς και είδωλα είναι κάποια από τα μέσα στα οποία καταφεύγουμε για να δημιουργήσουμε την εικόνα που επιθυμούμε ή επιθυμούν οι άλλοι;

Όλοι γοητευόμαστε από την αισθητική. Φτάνουμε όμως και στο σημείο να εστιάζουμε παραπάνω από όσο πρέπει στην εμφάνιση και στην απήχηση, την οποία θέλουμε να έχουμε. Προσκολλόμαστε, λοιπόν, σε εφήμερα και ματαιόδοξα χαρακτηριστικά και απομακρυνόμαστε με αυτόν τον τρόπο μίλια μακριά από την σημασία της πρωτοτυπίας και της αυθεντικότητας.

Μόδα, stylish, γυμναστική, όλα αυτά σαφέστατα και μας βοηθούν με την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά πάντα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο ώστε να μην βάλουμε την υγεία μας σε κίνδυνο και να μην αλλοιώσουμε της προσωπικότητα μας. Υπεράριθμες ώρες γυμναστικής, μικρά και λίγα γεύματα, στερήσεις και καταπίεση δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα ούτε στην εξωτερική μα ούτε και στην εσωτερική μας εμφάνιση.

Το κομμάτι της αισθητικής και της αρέσκειας είναι πολύ σημαντικό αλλά  το πιο σημαντικό είναι να αρέσουμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Να αισθανόμαστε καλά και αυτό να το βγάζουμε προς τα έξω. Η δική μας προσωπικότητα πρέπει να καθορίζει τον τρόπο ζωής μας και το εξωτερικό μας style. Οι ιδέες και τα πρότυπα μπορούν να φανούν σωτήρια μονάχα αν προσαρμοστούν στα δικά μας ιδανικά!

Μην ξεχνάμε πως τα πρότυπα που έχουμε,  είναι οι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε με ηρεμία, δίχως πίεση και υπέρμετρη αισιοδοξία!

Η άθληση φυσικά και μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε κάποιους από τους στόχους μας και να αισθανόμαστε γεμάτη ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

Στόχος No1: Το καλοκαίρι έρχεται…οι παραλίες μας περιμένουν!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!