Ιωάννα Κουκή

Ιωάννα Κουκή

Συντάκτρια

Με λένε Ιωάννα και αν έπρεπε να παρομοιάσω τη πορεία της ζωής μου με μια συνάρτηση (γιατί είμαι και Πολιτικός Μηχανικός) θα ήθελα να είναι ημιτονοειδής, γεμάτη διακυμάνσεις και σκαμπανεβάσματα, παρά σταθερή, δηλαδή, φλατ και βαρετή. Αναζητώ τις έντονες συγκινήσεις,   – από το να ανέβω στον Όλυμπο και να κάνω ελεύθερο κάμπινγκ στη Σαμοθράκη μέχρι να πάω για Εράσμους στη Τσεχία και να ταξιδέψω στην Αιθιοπία για τη διπλωματική μου- γιατί πιστεύω πως είναι εμπειρίες που σε ταρακουνούν και σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός. Έχω μια δική μου τρέλα και μια μικρή κυκλοθυμικότητα, αλλά όπως ξέρουμε όλοι τα καλύτερα παιδιά έχουν ψυχολογικά!

Ενθουσιάζομαι εύκολα και βαριέμαι ακόμη πιο εύκολα, πράγμα που μάλλον εξηγεί τις πολυάριθμες δραστηριότητες με τις οποίες έχω κατά καιρούς καταπιαστεί. Λατρεύω τη φύση, τα ταξίδια και το φρέντο εσπρέσσο, ειδικά αν συνοδεύονται με συζήτηση και καλή παρέα.

Παλαιότερα πίστευα πως όλα είναι καλύτερα το καλοκαίρι, αλλά όσο μεγαλώνω νομίζω συνειδητοποιώ πως “Summer is a state of mind”, όπως λέμε και εμείς οι Έλληνες. Γενικά θεωρώ πως εάν βρεθείς σε μια κατάσταση που δεν είσαι ευχαριστημένος πρέπει να δράσεις, να πάρεις ρίσκα και να κάνεις ότι περνά από το χέρι σου για να τη βελτιώσεις, γιατί η μονοτονία και η ρουτίνα είναι κακό πράγμα παιδιά.