Η ταινία της εβδομάδας: 6-13 Δεκεμβρίου 2018

του Δημήτρη Μαρίντσιου

Σκληρή βίαναρκωτικά και ζωή σε ασιατικές φυλακές. Είναι λίγα από τα πολλά που θα δούμε αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα στην ταινία ”A Prayer Before Dawn”.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα που γράψαμε για το Creed II, έτσι και σήμερα εστιάζουμε σε μία ταινία που έχει κύριο στοιχείο το kick boxing ή στη λαϊκή γλώσσα το.. ξύλο!

Υπόθεση

Ο Billy Moore είναι ένας Άγγλος επαγγελματίας μποξέρ στη δύση της καριέρας του. Βρίσκεται στην Ταϊλάνδη, σε άθλια κατάσταση, εθισμένος στο Ya Ba (είδος ναρκωτικού). Τα πράγματα για τον ήρωα της ταινίας γίνονται ακόμα χειρότερα όταν η αστυνομία τον συλλαμβάνει μέσα στο διαμέρισμα του και τον στέλνει στις σκληροπυρηνικές φυλακές ”Chiang Mai”. Οι συγκρατούμενοι του δεν θα του φερθούν με τον πιο φιλικό τρόπο και θα πρέπει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Να παλέψει – αυτή τη φορά- για να επιβιώσει..

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Οι κρατούμενοι στις φυλακές της ταινίας, είναι πρώην κρατούμενοι της συγκεκριμένης φυλακής. Μία σκηνοθετική απόφαση που λάτρεψα προσωπικά. Τόσο πολύ που την έβαλα πρώτη – πρώτη!

Στο Κουβέιτ η ταινία.. απαγορεύτηκε λόγω του περιεχομένου της, όμως, από την πλευρά της παραγωγής, υπήρξε παράκληση να προβληθεί και αν υπήρχε έστω ένα παράπονο για το σκληρό περιεχόμενο, θα την απέσυραν.

Η ταινία έκανε θραύση στο Κουβέιτ!

Ο πραγματικός Billy Moore θα κάνει την εμφάνιση του στην ταινία, ως ο πατέρας του, ο οποίος απεβίωσε λίγο καιρό πριν τα γυρίσματα.

Ο Joe Cole (πρωταγωνιστής), εξασκήθηκε πολλούς μήνες πριν τα γυρίσματα στο kick boxing για να μπει στο.. πετσί του ρόλου του Billy Moore.

Τα soundtrack της ταινίας είναι εξαιρετικά και δένουν κατάλληλα με το περιεχόμενο της ταινίας.

Το ”A Prayer Before Dawn” έκανε πρεμιέρα στο κοινό, στις 19 Μαΐου 2017, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Η ταινία – εννοείται – είναι κατάλληλη άνω των 18, λόγω σκηνών σκληρής βίας, σκηνές με παράνομες ουσίες, γυμνό περιεχόμενο, αλλά και σκηνή βιασμού.,

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!