Η δική μας Βικτώρια

Η πλατεία Βικτωρίας περιτριγυρίζεται από γκαλερί, θέατρα, ωδεία και άλλους καλλιτεχνικούς χώρους

Το αρχικό όνομα της πλατείας ήταν Κυριακού. Μετονομάστηκε σε Βικτωρίας προς τιμή της βασίλισσας Βικτώριας του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την παραχώρηση στην Ελλάδα των Επτανήσων το 1864, ως δώρο για την ανάδειξη στον ελληνικό θρόνο του ανιψιού της Βασίλισσας, Πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμου Γεωργίου.

Για πολλούς θεωρείται μια από τις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ωστόσο μία βόλτα στη Βικτώρια και τη γειτονιά της θα σας οδηγήσει σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές σκηνές, σε γκαλερί, ωδεία σε άλλους χώρους που μοιάζουν με πολιτιστικούς θησαυρούς.

Έτσι η ομάδα του Citycampus.gr αποφάσισε να ατενίσει την περιοχή και να ξεδιπλώσει το μακρύ κουβάρι της ιστορίας της αποκαλύπτοντας  την αγάπη που οι άνθρωποι του θεάτρου, των γραμμάτων και των τεχνών, έτρεφαν και τρέφουν ακόμα γι’ αυτήν.

Στους γύρω δρόμους από την πλατεία βρίσκονται σήμερα μερικά από τα «διαμάντια» της θεατρικής Αθήνας. Πρόκειται για μια περιοχή που πάντα ήταν πολιτιστικός και θεατρικός πυρήνας. Παλαιότερα, στην πλατεία μαζεύονταν οι ηθοποιοί, έτρωγαν παγωτό και συζητούσαν τα παραλειπόμενα των παραστάσεων.

Η οδός Χέυδεν γλυκαίνει κοντά στην 3ης Σεπτεμβρίου με το ανθοπωλείο που γεμίζει το πεζοδρόμιο πολύχρωμες, ανθισμένες γλάστρες, αλλά η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Στα παγκάκια, βλέπει κανείς τη συνύπαρξη του παλιού, αθηναϊκού προσώπου με τη νέα κατάσταση. Δεν είναι απίθανο να δείτε μια παλιά, καλοντυμένη Αθηναία, κομψή, που να έχει ενδεχομένως ζήσει δεκαετίες στην πλατεία Βικτωρίας, να κάθεται σε ένα παγκάκι με μία φίλη της, και δίπλα να έρθει να καθίσει μία μαντιλοφορεμένη μετανάστρια.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!