Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2018

του Θανάση Βραχνή

Μέσα στον προηγούμενο μήνα διοργανώθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Η εκδήλωση αυτή, όπως καταλάβατε ήδη, είχε θέμα τις μοτοσυκλέτες!

Δύο λόγια για τον χώρο

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο παλιό αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι, δίπλα στον σταθμό του μετρό Κεραμεικός.

Στον χώρο αυτό υπήρξαν πολλοί πάγκοι διαφόρων κατασκευαστών μοτοσυκλετών όλων των ειδών, από μικρού κυβισμού-σκουτεράκια για την πόλη μέχρι αγωνιστικές και μεγάλων αποστάσεων. Η ποικιλία ήταν τεράστια! Όλοι οι πάγκοι στην εντέλεια, οι μηχανές πεντακάθαρες και γυαλιστερές σαν καθρέφτες. Ήταν φανερό πως όλο το event στήθηκε με πολύ μεράκι και πάθος.

Ο κόσμος

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη που, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνο το διήμερο (καταιγίδα με έντονη βροχόπτωση), παρευρέθηκε με χαρούμενη διάθεση και πολλά χαμόγελα.

Μικροί και μεγάλοι οπλισμένοι με ομπρέλες και αντιανεμικά γέμισαν την έκθεση και τα φλας από τα κινητά να μην σταματούν να ανοιγοκλείνουν. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο μεγάλος αριθμός γυναικών που εμφανίστηκαν, καθώς φαίνεται να υποχωρεί η προκατάληψη ότι οι μοτοσυκλέτες είναι  κάτι που αφορά μόνο το αντρικό φύλλο.

Οι δράσεις

Στις ημέρες μοτοσυκλέτας οι οργανωτές δεν αρκέστηκαν σε μια απλή έκθεση, αλλά οργάνωσαν και άλλες μίνιδράσεις μέσα και έξω από τον χώρο.

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες ήταν η παρουσίαση και η ομιλία από έναν ειδικό, στον τομέα του εξοπλισμού ασφαλείας για μοτοσυκλέτες, για την σημασία του κράνους αλλά και την τήρηση των κανονισμών των δημόσιων δρόμων.

Ένα εξαιρετικό θέμα στο οποίο αναφέρθηκε, ήταν για το αν και πώς θα έπρεπε να εντάσσονται στον χώρο οι νέοι αναβάτες. Σε αυτό το κομμάτι της ομιλίας, απομυθοποίησε την κοινή πεποίθηση για τους νέους μοτοσυκλετιστές, ότι δεν τηρούν τους νόμους, αλλά και τους ενθάρρυνε να ακολουθήσουν αυτό που αγαπούν! Πράγμα σπουδαίο!

Κλείνοντας, η εκδήλωση αν και αφορούσε, κατά τα φαινόμενα, μικρό κοινό, είχε μεγάλη επιτυχία. Όλα τα νέα μοντέλα, οι πάγκοι τροποποίησης, οι δράσεις αλλά και το κοινό πάθος, συντέλεσαν στην δημιουργία ενός πολύ θετικού κλίματος.

Είναι σίγουρο πως το φετινό αυτό γεγονός εδραιώθηκε πλέον στο ημερολόγιό μας και το περιμένουμε πώς και πώς του χρόνου!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!