Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Της Ντένιας Μπιλιράκη

Πέρασαν τα έξι χρόνια από τότε που πρωτοέγινες φοιτητής και δε δικαιούσαι πια τα εκπτωτικά προνόμια του πάσο; Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης έχουν  για σένα κάτι που θα εκτιμήσεις και θα σου επιφέρει πολύ περισσότερα προνόμια ακόμη και από το πάσο σου. Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αποτελεί ένα εφόδιο για να συνεχίσεις να έχεις εκπτώσεις σε υπηρεσίες σχετικές με τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την εκπαίδευση και φυσικά τη διασκέδαση.

Ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο εργαλείο για τους νέους Ευρωπαίους πολίτες μπορεί και τους παρέχει οικονομικότερες ευκαιρίες για το θέατρο, τον κινηματογράφο, κάθε λογής καταστήματα, ξενοδοχεία και πάρα πολλά ακόμη. Η μόνη προϋπόθεση που χρειάζεται είναι να είσαι νέος μεταξύ 13-30 ετών. Είσαι νέος και δικαιούσαι να έχεις προνόμια! Ο εκπτωτικός κατάλογος των καταστημάτων και υπηρεσιών που παρέχουν εκπτώσεις μέσω της Ευρωπαικής Κάρτας Νέων όλο και πληθαίνει καθόσο γίνεται πιο γνωστή η χρήση του.

Η αλήθεια είναι ότι στο εξωτερικό η χρήση αυτής της κάρτας είναι πολύ διαδεδομένη και προχωρά με γοργούς ρυθμούς η χρήση της  σε πολλές υπηρεσίες. Σήμερα οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων ανέρχονται στα 4.3 εκατομμύρια. Το πιο βασικό προνόμιο της Κάρτας αυτής σε σύγκριση με το φοιτητικό πάσο είναι ότι επειδή ακριβώς είναι ευρωπαϊκή μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει τα ίδια προνόμια και στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης. Σε κάθε χώρα, υποδεικνύοντας την ευρωπαϊκή κάρτα μπορείς να έχεις έκπτωση σε πάνω από 100.000 καταστήματα και επιχειρήσεις σε 42 χώρες της Ευρώπης.

Αναφορικά με το διαδικαστικό κομμάτι της κάρτας, θα χρειαστεί να συμπληρώσεις online μία αίτηση εδώ:

http://www.europeanyouthcard.gr/index.php?option=com_chronocontact&Itemid=17&lang=el

και όταν ο υπάλληλος της Γενικής Ταχυδρομικής σου παραδώσει την Κάρτα να αντικαταβάλεις το αντίτιμο των 10 ευρώ.

Διαφορετικά, μπορείς να επισκεφτείς τα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και επί τόπου απόκτηση της κάρτας, έχοντας μαζί μια πρόσφατη φωτογραφία (τύπου ταυτότητας) και ταυτότητα.

Τέλος, μπορείς να συμπληρώσεις την αίτηση αυτή:

http://www.europeanyouthcard.gr/documents/european_youth_card_application.pdf)

και να τη ταχυδρομήσεις μαζί με μία πρόσφατη φωτογραφία σου στη παρακάτω διεύθυνση:

Για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων:

Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Αχαρνών 417,  11143 Αθήνα

Για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης υπάρχει ειδικό παράρτημα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασ. Γεωργίου Α΄ 1 στο γραφείο 24 Ε.

Τέλος, αυτή η κάρτα θεωρείται απλώς εκπτωτική και όχι πιστωτική αλλά έχει πολύ σημαντική αξία για τους νέους καθώς δίνει τα ίδια πλεονεκτήματα  με τους άλλους νέους της Ευρώπης.

 

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε μπορείς να κάνεις like στη σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/pages/citycampusgr/461609287249537

Ή μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/citycampus.gr/

Ή να μας δώσεις το email για να ενημερώνεσαι μέσω του newsletter μας

http://citycampus.gr/wp-login.php?action=register

Αν πάλι είσαι πρωτοετής, έλα να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/protoeteis2014/

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!