Ευγενία Πάταρα

Ευγενία Πάταρα

Editing Supervisor – Commercial Manager citycampus.gr

Career and Studies Counselor – Coordinator (CV, Motivation Letter, Interview)

Φιλόλογος εκπαιδευτικός. Διδάσκει Αγγλικά και Γαλλικά. Αποφοίτησε με Άριστα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει φοιτήσει στη Sorbonne Nouvelle – Paris III στο Παρίσι στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+. Ο τομέας των σπουδών της στο Παρίσι επικεντρώθηκε στη διδασκαλία της γαλλικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας, με διεκπεραίωση σχετικής έρευνας.

Έχει εργαστεί ως φιλόλογος γαλλικής γλώσσας στο σχολείο Agrupamento de Escolas Madeira Torres, στην Πορτογαλία. Σήμερα, εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικής και γαλλικής γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε σεμινάρια κατατόπισης φοιτητών σε θέματα σπουδών και Erasmus+, καθώς και στο WordPress Workshop στο πλαίσιο του μεγάλου συνεδρίου του citycampus.gr για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Επιπλέον, έχει αρκετές εθελοντικές δράσεις στο ενεργητικό της, μεταξύ των οποίων είναι ο Κλασσικός Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και το TEDxUniversityofPiraeus.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημοσιογραφικού Λόγου, προετοιμασίας για Σπουδές στη Γαλλία, Play & Learn skills for Toddlers Education, Education and Disabled People, Job Orientation και Digital Skills.

Το 2014, ενσωματώθηκε στην ομάδα του citycampus ως συντάκτρια θεμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και λίγο αργότερα. ανέλαβε τη θέση της Αρχισυντάκτριας. Στο πλαίσιο αυτό,  οργάνωνε και καθοδηγούσε τις ομάδες συντακτών και συντακτριών, καθώς επίσης, επόπτευε την επιμέλεια και δημοσίευση άρθρων σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και την επαγγελματική αποκατάσταση ανά κλάδο εργασίας. Οι σειρές αυτές διαθέτουν τα πιο πολυδιαβασμένα άρθρα του citycampus.

Σήμερα κατέχει τον ρόλο της Commercial Manager και Editing Supervisor, ενώ αποτελεί διοικητικό στέλεχος του οργανισμού (Executive).

Διδάσκει στους κύκλους σεμιναρίων του citycampus, και, συγκεκριμένα στο Σεμινάριο Δημοσιογραφίας, στο Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής, στο Workshop Συγγραφής Πανεπιστημιακών/Πτυχιακών Εργασιών και στο Real Project Management Internship.

Είναι η Commercial Manager του οργανισμού, καθώς επίσης και CounselorCoordinator στο Career and Studies για τη διαδικασία των αιτήσεων για Master σπουδές στο εξωτερικό (CV, Motivation Letter και Interview), έπειτα από την πολυετή της πείρα ως Recruiter του οργανισμού στους τομείς της Σύνταξης, των Διαφημίσεων και των πολλαπλών επιτυχημένων projects, που έχει διοικήσει. Επιπλέον, ανήκει στη συγγραφική ομάδα των βιβλίων της σειράς Project Abroad, έχοντας συγγράψει τον Οδηγό Υποτροφιών του citycampus.gr με τον CEO του οργανισμού, Κωνσταντίνο Πολέμη. Η συγκεκριμένη καινοτομία αποτελεί πόνημα χρόνων που περιλαμβάνει πάνω από 10.000 υποτροφίες και, μέσω αυτής, μπορείς να βρεις την υποτροφία που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές σου ανάγκες σε Ελλάδα και εξωτερικό.