Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών

της Κάλλιας Χρηστάκη

Το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Ενηλίκων : Μικροδιδασκαλίες – Μικρομαθήματα- Πρακτική Άσκηση» . Βασικός στόχος του αποτελεί η ενίσχυση του έργου του εκπαιδευτικού, μέσω της παροχής γνώσεων και εφοδίων που θα τον βοηθήσουν να ανταπεξέλθει στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη.  Το πρόγραμμα, επίσης, κατέχει το ρόλο προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτικών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελείται από 102 ώρες θεωρητικής άσκησης  και 60 ώρες πρακτικής άσκησης. Δηλαδή, συνολικά 162 ώρες. Όσον αφορά το θεωρητικό μέρος,  το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα το 20% των ωρών να πραγματοποιήσουν εξ’ αποστάσεως. Σχετικά με την πρακτική άσκηση,  ο συμμετέχοντας θα κλιθεί να κάνει μικροδιδασκαλίες ή μικρομαθήματα. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ποικιλία θεμάτων. Ενδεικτικά, με τον σχεδιασμό προγράμματος εκπαίδευσης, την πολιτισμική ετερογένεια, τις εκπαιδευτικές στρατηγικές, την ενσυναίσθηση και την Τέχνη.

Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι εξής: εκπαιδευτές ενηλίκων οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου και επιστημονικού κλάδου, εκπαιδευτές συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης (π.χ. Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Σχολές Γονέων, κ.ά.),  αποφοίτους ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, αποφοίτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων και στελέχη τραπεζών, επιχειρήσεων και οργανισμών.

Είναι μια καλή ευκαιρία για όσους δεν έχουν πρακτική εμπειρία ή δεν ήταν πλήρης στα προηγούμενα στάδια της εκπαίδευσης  τους. Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικό υλικό, ατομικό φάκελο, βιντεοσκόπηση της μικροδιδασκαλίας, πιστοποίηση επιτυχούς παρακολούθησης και βεβαίωση βαθμολογίας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 450 ευρώ. Οι αρμόδιοι του προγράμματος, σκεπτόμενοι την οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας, προσφέρουν μειωμένη τιμή (250 ευρώ) σε ανέργους και υπαλλήλους του Ε.Κ.Π.Α. και έκπτωση 15% σε όσους προκαταβάλουν  ολόκληρο το ποσό στην έναρξη των μαθημάτων. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η έκπτωση 15% δεν ισχύει για τους ανέργους και τους υπαλλήλους του Ε.Κ.Π.Α., αφού ήδη υπάρχει ειδική μειωμένη τιμή για αυτούς.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, καθώς τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Η αίτηση βρίσκεται εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.adedu-microteaching.primedu.uoa.gr/

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!