Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Πού θες να ξέρω;

Της Αφροδίτης Ζερβού

Πόσες γενιές έχουμε μεγαλώσει με αυτή την ερώτηση; Σε πόσα οικογενειακά τραπέζια έχει ακουστεί; Η σωστή απάντηση που μπορεί να δώσει ένας νέος είναι συνήθως μία: «Πού θες να ξέρω;»

Ναι, είναι γλυκό και χαριτωμένο να ρωτάμε ένα μικρό παιδί και να παίρνουμε απαντήσεις όπως: αστροναύτης, γιατρός και ηθοποιός αλλά τι γίνεται όταν μεγαλώνουμε και αυτή η ερώτηση απευθύνεται σε νέους ή εφήβους που παλεύουν με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό;

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Ιδανικό επάγγελμα

Αναμφίβολα, το να βρεις το ιδανικό επάγγελμα μπορεί να είναι μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που θα πάρεις στη ζωή σου. Όλοι έχουμε διαφορετικά ταλέντα και ενδιαφέροντα, και η έγκαιρη ανακάλυψή τους μπορεί να είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη και υγιή καριέρα.

Φαντάσου να ξυπνάς κάθε πρωί και να χαίρεσαι που θα πας στη δουλειά σου γιατί κάνεις κάτι που αγαπάς πραγματικά. Πώς θα σου φαινόταν αυτό;

Σίγουρα δεν είναι σε κάθε περίπτωση εύκολο να βρεις τον δρόμο σου μόνος σου. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές και συχνά είναι δύσκολο να ξέρεις ποια κατεύθυνση να πάρεις.

Για να είμαστε ειλικρινείς, η οικογένεια, οι φίλοι ή η θεία που σε βλέπει μια φορά τον χρόνο, δεν είναι οι ιδανικοί άνθρωποι να σε συμβουλέψουν για την καριέρα σου.

Ειδικά σήμερα που οι εξελίξεις στον επαγγελματικό τομέα τρέχουν με ραγδαίες ταχύτητες, είναι προτιμότερο να σε καθοδηγούν οι ειδικοί. Σε ένα μέλλον τόσο ρευστό και αβέβαιο, βλέπουμε νέα επαγγέλματα να δημιουργούνται συνεχώς, ενώ άλλα να εκλείπουν σιγά σιγά. Εδώ είναι που μπαίνει η δύναμη της αυτογνωσίας.

Επαγγελματικός προσανατολισμός: Πώς γίνεται;

Δεν χρειάζεται να το περάσεις μόνος/η σου όλο αυτό. Υπάρχουν πλέον εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να μπορέσεις να αντιστοιχίσεις τα ενδιαφέροντά σου με τα κατάλληλα επαγγέλματα.

Με ένα αποτελεσματικό Τεστ Προσωπικότητας αλλά και την καθοδήγηση από έναν ειδικό, μπορεί να ανακαλύψεις κάτι καινούργιο για τον εαυτό σου που θα σου ανοίξει νέες πόρτες και ευκαιρίες.

Ναι,… αλλά ποιο Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Προσωπικότητας να επιλέξω; Η αλήθεια είναι ότι μπορείς πλέον να βρεις άπειρα τέτοια Τεστ online. Ωστόσο, δεν είναι όλα αξιόπιστα και πιστοποιημένα.

Στο careerandstudies χρησιμοποιείται ένα διεθνώς σταθμισμένο Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Προσωπικότητας, με την πιστοποίηση του επιστημονικού και σταθμισμένου τεστ ARISTON test, μιας ψυχομετρικής σειράς με βάση εξελιγμένα μαθηματικά μοντέλα και στατιστικές αναλύσεις. Η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων τους βασίζονται σε επιστημονικές μεθόδους και πρότυπα.

Kάνε το πρώτο βήμα και δες τον εαυτό σου μέσα από μια νέα προοπτική. Δοκίμασε το τεστ προσωπικότητας και φτάσε στον επαγγελματικό σου προορισμό με βάση τα ταλέντα σου! Μάθε περισσότερα για το Τεστ Προσωπικότητας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ARISTON από το careerandstudies.gr:

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Και την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσουν τι θες να γίνεις, μην απαντήσεις στην τύχη!