5 Επαγγέλματα που μπορείς να εξασκήσεις από το σπίτι

της Αθηνάς Πολατσίδου

Η είσοδος στην αγορά εργασίας δεν σημαίνει απαραίτητα πρωινό ξύπνημα, κίνηση και τρέξιμο στο γραφείο. Μπορείς πολύ εύκολα να βρεις μια δουλειά που να γίνεται από το σπίτι, που το μόνο που θα έχεις να κάνεις θα είναι να κάτσεις άνετα στον καναπέ σου και να ανοίξεις τον υπολογιστή σου.

Μια τέτοια λύση, εργασία από το σπίτι, είναι πάρα πολύ καλή λύση ως κανονικό επάγγελμα ή ως επάγελμα μερικής απασχόλησης, για να αποκτήσεις ένα επιπλέον «χαρτζιλίκι». Ακόμα, είναι και μια καλή αρχή για τις νέες μητέρες που ναι μεν επιθυμούν να εργαστούν αλλά δεν έχουν τον χρόνο που χρειάζεται να διαθέσουν.

Ιδιαίτερα Μαθήματα

Μια ωραία λύση για όσους αγαπούν την διδασκαλία είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα μέσω διαδικτύου. Αυτό απευθύνεται κυρίως σε δασκάλους, καθηγητές για σχολικά μαθήματα ή για μαθήματα ξένων γλωσσών. Το μόνο που χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση είναι να συνδεθούν και οι δυο πλευρές σε μια εφαρμογή που να είναι διαθέσιμη η βιντεοκλήση, όπως είναι το skype και έτσι το μάθημα θα ξεκινήσει ευχάριστα από την άνεση του σπιτιού.

Φροντίδα παιδιών

Είναι γνωστό πως πολλοί γονείς λόγω του φόρτου εργασίας τους δεν διαθέτουν αρκετό χρόνο για την φροντίδα των παιδιών τους και γι’ αυτό προσλαμβάνουν κάποια άτομα προκειμένου να τους βοηθήσουν. Η διαφοροποίηση σε αυτή την περίπτωση ποια είναι όμως; Πως αντί να μετακινήστε εσείς για να πηγαίνετε σπίτι τους, θα τα φέρνουν οι γονείς σε εσάς , καθώς υπάρχουν πολλοί που δεν βρίσκουν άσχημη αυτή την ιδέα.

Συγγραφέας

Αν σαν άτομα έχετε αρκετή φαντασία και σας αρέσει να γράφετε και να εκφράζεστε, τότε η συγγραφή θα σας λύσει τα χέρια. Είναι ένας τρόπος να εκφραστείτε, να βγάλετε ό, τι έχετε μέσα σας και να κάνετε τον κόσμο να σας γνωρίσει μέσα από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεστε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε και ένα blog μέσω διαδικτύου για πιο συχνή και άμεση ενημέρωση του κοινού.

Πωλήσεις μέσω διαδικτύου

Ορισμένες εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους της να δουλεύουν από το σπίτι με μια πολύ απλή διαδικασία. Μελετούν το προϊόν που πρόκειται να προωθήσουν και αμέσως μετά ξεκινούν τα τηλεφωνήματα ψάχνοντας δυνητικούς πελάτες. Η επαφή με γνωστούς και φίλους διώχνει την αμηχανία και βοηθάει στην επιπλέον γνωριμία με το προϊόν.

Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος

Ένα από τα πιο γνωστά επαγγέλματα που είναι  εύκολο με τον κατάλληλο εξοπλισμό να πραγματοποιηθεί από το σπίτι και που δεν χρειάζεται πολλές μετακινήσεις. Απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ κοινό, καθώς μπορούν να απευθυνθούν σε αυτό άτομα όλων των ηλικιών και εμφανίζει ιδιαίτερη αύξηση στη ζήτηση κυρίως τους θερινούς μήνες.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!