Ελληνόφωνη εργασία εκτός Ελλάδος

της Αλεξάνδρας Κουτσουβά

Σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό προς αναζήτηση ενός πιο ελπιδοφόρου μέλλοντος; Γνωρίζεις ξένες γλώσσες, αλλά θα προτιμούσες να εργάζεσαι χρησιμοποιώντας την μητρική σου; Να η ευκαιρία! Παρακάτω αναλύονται ευκαιρίες στις οποίες η ελληνόφωνη εργασία αναδύεται ως προσόν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.

Τα σημερινά δεδομένα

Εν έτει 2019, είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός πως στην χώρα μας οι ευκαιρίες προς ανεύρεση εργασίας είναι πολύ περιορισμένες. Ας μην εθελοτυφλούμε! Η πλειοψηφία των νέων στη χώρα μας έχει ήδη εφοδιαστεί με μεταπτυχιακούς ή και διδακτορικούς τίτλους σπουδών και παρόλα αυτά συνεχίζει να έρχεται αντιμέτωπη με το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας! Έτσι, λοιπόν, έχει ενταθεί ιδιαίτερα το φαινόμενο της μετανάστευσης ειδικά των νέων μορφωμένων ανθρώπων προκειμένου να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες στις χώρες του εξωτερικού, φαινόμενο που είναι γνωστό ως brain drain.

Πέρα, όμως, από τους νέους που χαράζουν τον δρόμο της ξενιτιάς, υπάρχουν και εκείνοι  που είτε δεν διαθέτουν τόσο ισχυρά προσόντα προς εύρεση εργασίας, είτε ανήκουν σε διαφορετική ηλικιακή κατηγορία. Για τους ανθρώπους αυτούς η φυγή στο εξωτερικό ίσως φαντάζει ακατόρθωτη, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν έχουν άριστη γνώση κάποιας ξένης γλώσσας. Ωστόσο, η ιδέα της μετανάστευσης πλέον μπορεί να αποκτήσει υπόσταση ακόμα και για τα παραπάνω άτομα, καθώς εμφανίζονται ευκαιρίες Ελληνόφωνης εργασίας εκτός Ελλάδος.

Εργασιακοί Τομείς

Γνωρίζατε πώς στο εξωτερικό ζητούν να προσλάβουν γνώστες της ελληνικής γλώσσας σε ποικίλα επαγγέλματα; Εάν όχι, μία απλή αναζήτηση στις ιστοσελίδες που θα σας παραθέσουμε πιο κάτω θα σας πείσει! Ό,τι επάγγελμα και να ασκείτε, υπάρχουν οι κατάλληλες αγγελίες για εσάς! Πιο δημοφιλείς εργασιακοί τομείς, όπου ζητούνται γνώστες της ελληνικής γλώσσας, είναι φυσικά για ευνόητους λόγους αυτοί της εξυπηρέτησης πελατών και της μετάφρασης και διερμηνείας. Ιδιαίτερη ανάγκη για πρόσληψη Ελλήνων υπαλλήλων υπάρχει επίσης και στον τομέα της εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής για τη μόρφωση των παιδιών των ελληνικών οικογενειών, που έχουν ήδη μεταναστεύσει τα προηγούμενα χρόνια.

Χρήσιμος Οδηγός Ιστοσελίδων

Στις ιστοσελίδες που παρατίθενται εν συνεχεία μπορείτε να θέσετε τα δικά σας προσωπικά κριτήρια αναζήτησης, προκειμένου να βρείτε την ενασχόληση που επιθυμείτε. Ο καθένας μπορεί να κάνει την έρευνά του είτε ανάλογα με το επάγγελμα που επιθυμεί να ακολουθήσει είτε με βάση τη χώρα στην οποία θέλει να εγκατασταθεί. Τέτοια παραδείγματα ιστοσελίδων είναι τα εξής:

Εκτός, μάλιστα, από αυτά τα παραδείγματα ιστοσελίδων, τον ίδιο ρόλο μπορεί να παίξει και το Linkedin, στο οποίο μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό προφίλ εντελώς δωρεάν, εισάγοντας προσωπικές του πληροφορίες, προκειμένου να αναζητήσει ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

Και μην ξεχνάτε! Το βασικό προσόν σας στους συγκεκριμένους ιστότοπους αναζήτησης δεν είναι η τυχόν προϋπηρεσία σας, αλλά η γνώση της ελληνικής γλώσσας!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!