Ελληνικά Πετρέλαια: Υποτροφίες για Μεταπτυχιακά

του Γιάννη Λαγού 

Λίγα λόγια για τα Ελληνικά ΠετρέλαιαΕλληνικά Πετρέλαια

H εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες σε 6 χώρες. Ο τομέας διύλισης αποτελεί την κύρια δραστηριότητα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 75% του συνολικού ενεργητικού του Ομίλου. Επιπλέον, κατέχει σημαντική θέση στην εμπορία καυσίμων σε Κύπρο, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία και δραστηριοποιείται στους τομείς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Στόχος της εταιρείας είναι να παράγει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα της ενέργειας, εξυπηρετώντας τους πελάτες της στην ελληνική και διεθνή αγορά με αποτελεσματικότητα και συνέπεια.

Προκήρυξη 

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια πραγματοποιεί για 9η συνεχή χρονιά Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε αγγλόφωνα προγράμματα Πανεπιστημίων των χωρών: Γαλλίας, Γερμανίας, Ελβετίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ηνωμένου Βασιλείου, Καναδά, Νορβηγίας και Ολλανδίας.

Στόχος του προγράμματος 

Στόχος του προγράμματος απο τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι η υποστήριξη άριστων φοιτητών, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με εξειδίκευση και σύγχρονες προσεγγίσεις σε τομείς Μηχανικής, Ενέργειας, Διοίκησης και Οικονομίας καθώς και σε κλάδους που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής. Η πλατφόρμα υποβολής αίτησης θα είναι διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους έως την 16η Μαΐου 2021.

Οι Τομείς

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021 -2022 θα χορηγηθούν δέκα (10) υποτροφίες:

Έως τέσσερις (4) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές που αφορούν Τομείς της Μηχανικής και της Ενέργειας, όπως: Ενεργειακός Μετασχηματισμός, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εναλλακτικές Τεχνολογίες και Οχήματα, Εναλλακτικά Καύσιμα και Βιώσιμες Μεταφορές, Μηχανική του πετρελαίου.

Έως τρεις (3) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές  που αφορούν Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης, όπως: Οικονομικά της Ενέργειας, Δίκτυα Ενέργειας και Ενεργειακή Γεωπολιτική, Διοίκηση Ενεργειακών Έργων, Ψηφιακό Marketing & Επικοινωνία, Δίκαιο της Ενέργειας.

Έως τρεις (3) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές που αφορούν σε Τομείς Θετικών Επιστημών, όπως: Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ρομποτική και Ευφυείς Πόλεις, Περιβάλλον, Οικοσυστήματα, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή, Προηγμένα Ενεργειακά Υλικά για την Παραγωγή και Αποθήκευση Ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην προκήρυξη.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται στις 16 Μαΐου 2021.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!