Της Ελένης Ποσνακίδου *

E-Gnosis English ονομάζεται το δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας, που υλοποιεί το Equal Society σε αποκλειστική συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Περιλαμβάνει διαλέξεις με φυσική παρουσία καθηγητή στην τάξη, πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και εκπαιδευτικό υλικό. Τα εξέταστρα ανέρχονται στα 150 ευρώ, ενώ η εγγραφή στα μαθήματα είναι εντελώς δωρεάν και γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Equal Society.

Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των μαθημάτων αποκτούν το γνωστό πιστοποιητικό, TOEIC. Πρόκειται για ένα από τα κυρίαρχα στις εξετάσεις πιστοποίησης αγγλικής γλώσσας, αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ, για τις προσλήψεις ή την αξιολόγηση στο δημόσιο, αλλά και με διεθνές κύρος και στον ιδιωτικό τομέα.

Όσον αφορά την όλη διαδικασία εκμάθησης, θα δοθούν από ένα βιβλίο και 5 cd με αρχεία εξέτασης στον καθένα, καθώς και αρκετές σημειώσεις. Όσοι, πάλι θα αδυνατούν να παρευρίσκονται στις διαλέξεις, θα τους δοθούν κωδικοί πρόσβασης για την ειδική πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με on line ασκήσεις και αυτόματη διόρθωση.

Η Equal Society είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που υποστηρίζει οικονομικά αδύναμους ανθρώπους καθώς και κοινωνικά αποκλεισμένους. Στόχος του οργανισμού και των υποστηρικτών του είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας με ίσες ευκαιρίες για όλους. Πιο συγκεκριμένα προσφέρει ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, σε όλους τους συνανθρώπους μας, με σκοπό να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Για την ιστορία, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση ιδρύθηκε το 1957. Μέχρι και σήμερα, αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης ξένων γλωσσών στην Ελλάδα, καθώς κι έναν από τους πιο δραστήριους φορείς της πολιτιστικής ζωής της χώρας. Εκδηλώσεις, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την τέχνη, την επιστήμη, την κοινωνία, μεταξύ του ελληνικού κόσμου και του αμερικανικού, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματός του.

Σε μια εποχή, που απαιτεί όλο και υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά παράλληλα αποτελεί προνόμιο λίγων, τέτοιου είδους δράσεις δίνουν σίγουρα έναν θετικό παλμό στην κοινωνία κι ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι οργανισμοί το ίδιο παράδειγμα.

* Η Ελένη Ποσνακίδου παρακολουθεί το σεμινάριο δημοσιογραφίας του citycampus

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!