Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας: Σπουδές στην Ελλάδα

της Έφης Κωστάκη

Είσαι μαθητής Γ’ λυκείου και όπως πλησιάζει ο καιρός για τις πανελλήνιες, σκέφτεσαι πιο έντονα τι είναι αυτό που θα σπουδάσεις; Έχεις ακούσει πολλά για το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΔΕΤ (και όχι άδικα βέβαια) και αναρωτιέσαι αν είναι αυτό που πράγματι θες; Τότε, διάβασε αυτό τον οδηγό για να μάθεις για το τμήμα που είναι το “φυτώριο νέων επιχειρηματιών”.

Περιγραφή Τμήματος- Μαθήματα

Σκοπός του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (17.959 μόρια) είναι να συνδέσει το αντικείμενο της Διοικητικής Επιστήμης με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα στις επιχειρήσεις. Διαμορφώνει στελέχη τα οποία έχουν επαφή με διαφορετικά τμήματα εργασίας και μπορούν να λάβουν αποφάσεις βασιζόμενοι σε διαφορετικά κριτήρια και παραμέτρους.

Έτσι, οι ιδανικοί σπουδαστές του τμήματος ΔΕΤ ανήκουν σε δύο κύριες κατηγορίες: Στα άτομα που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και καινοτομία και σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την Πληροφορική και να την συνδέσουν με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την οικονομία.

Ένας φοιτητής στο ΔΕΤ έρχεται σε επαφή με πολλά σύγχρονα και διαφορετικά μεταξύ τους μαθήματα. Ενδεικτικά, μερικά από αυτά είναι: Εισαγωγή στην Πληροφορική, Λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων και Οργανωσιακή Ψυχολογία.

Κατευθύνσεις Σπουδών

Στο 6ο εξάμηνο σπουδών οι φοιτητές καλούνται να επιλέξουν κατευθύνσεις. Είτε μία κύρια και μία δευτερεύουσα είτε μία κύρια και διάφορα μαθήματα επιλογής.

Οι κατευθύνσεις είναι οι εξής:

  1. Επιχειρησιακή Έρευνα και Επιχειρηματική Αναλυτική
  2. Διοίκηση Λειτουργιών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας
  3. Πληροφοριακά συστήματα και Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
  4. Τεχνολογίες Λογισμικού και Ανάλυσης Δεδομένων
  5. Στρατηγική, Επιχειρηματικότητα και Ανθρώπινοι Πόροι

Μεταπτυχιακά

Τα μεταπτυχιακά που προσφέρει ή συμμετέχει το τμήμα είναι τα εξής:

Όταν τελειώσω τη σχολή…

Το τελευταίο εξάμηνο φοίτησης του ΔΕΤ αποτελείται από υποχρεωτική πρακτική άσκηση, η οποία αποτελεί επίσης σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των φοιτητών του τμήματος. Απόφοιτοι μπορούν να ασχοληθούν με Sales, Marketing, Logistics, Accounting, Human Resource Management και πολλά άλλα.

Χρήσιμα Facts

  • Το  “πρόγραμμα στις επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης”, σε περίπτωση που το επιλέξει ο φοιτητής αποκτά παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.
  • Οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Αυτό Σημαίνει ότι έχουν τα δικαιώματα οικονομολόγου και λογιστή.
  • Απόφοιτοι και φοιτητές του τμήματος ασχολούνται έντονα με την επιχειρηματικότητα δημιουργώντας ή συμμετέχοντας σε start-up, ενώ έχουν έντονη οργανωτική και εθελοντική εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες απευθείας στην ιστοσελίδα του τμήματος.

Εάν σας ενδιαφέρει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ως προς τις διεξόδους επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρει ο ευρύτερος κλάδος, διαβάστε το Τι μπορώ να κάνω με ένα Πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!