Νομική Αθηνών

Το Citycampus έλαβε το εξής δελτίο τύπου από την ομάδα της Νομικής του ΕΚΠΑ που έλαβε το βραβείο καλύτερων δικονομικών εγγυητών σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Το Citycampus συγχαίρει την ομάδα και τη Νομική Αθηνών συνολικά για την επιτυχία της που έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των βραβεύσεών της τα τελευταία χρόνια.

***

Η ομάδα των δικονομικών εγγυητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησε την 2η θέση στον 2ο Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης της ELSA Greece (European Law Student Association), που έλαβε χώρα 15-17 Απριλίου 2016 στη Θεσαλλονίκη.

Οι Δανάη Δημητρέλλου, Αθηνά-Βαρβάρα Μπισκίνη και Παρασκευή Χονδρού ανέλαβαν το ρόλο του δικονομικού εγγυητή και αποτέλεσαν μία από τις τρεις ομάδες που εκπροσώπησαν το ΕΚΠΑ στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή της Ελένης Αναγνωστοπούλου, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του αστικού δικαίου της Νομικής Αθηνών και ασκούμενης δικηγόρου η οποία προετοίμασε την ομάδα με επιτυχία, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της προφορικής διαδικασίας. Η ομάδα κέρδισε το Βραβείο Καλύτερων Δικονομικών Εγγυητών, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη του διαγωνισμού, ενώ η φοιτήτρια Δανάη Δημητρέλλου κατέκτησε το Βραβείο Καλύτερου Ομιλητή.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης διεξάγεται ετησίως μεταξύ των νομικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημιών της χώρας. Εφέτος η δίκη είχε ως αντικείμενο μία υπόθεση αστικού δικαίου, και η κάθε σχολή εκπροσωπήθηκε από 3 ομάδες.  Αποτελείται από δύο φάσεις, γραπτών προτάσεων (δικογράφων) και προφορικής διαδικασίας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα υποσχόμενο θεσμό που επιτρέπει στους φοιτητές να εμβαθύνουν στο εθνικό μας δίκαιο ενώ παράλληλα τους δίδεται  η δυνατότητα να ανταλλάξουν γνώσεις και να γευτούν την εμπειρία της δικαστηριακής πρακτικής.

Είναι η πρώτη φορά που ομάδα της Νομικής του ΕΚΠΑ κατακτά βραβεία στον εν λόγω διαγωνισμό, και για τον λόγο αυτό αποτελεί μεγάλη χαρά για το πανεπιστήμιο να διαιωνίζεται η παράδοση των διακρίσεων σε διαγωνισμούς εικονικής δίκης και σε εθνικό πλέον επίπεδο.

Δανάη Δημητρέλλου,

Αθηνά- Βαρβάρα Μπισκίνη,

Παρασκευή Χονδρού.