διεθνείς διακρίσεις ΟΠΑ

Διεθνείς διακρίσεις φοιτητών του ΟΠΑ

της Μυρτώς Μιχαηλίδου

Σε διαγωνισμούς, που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι, κατάφερε να λάβει διακρίσεις πλήθος φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και όχι μόνο.

Youth Innovation Competition on Global Governance (YICGG)

Στον ετήσιο διαγωνισμό Παγκόσμιας Διακυβέρνησης “Youth Innovation Competition on Global Governance” (YICGG), κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην κατηγορία Most Valuable project, ο τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Καραβάς, με την ομάδα MINPLUS, (MVP). Στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, στις 15-18 Ιουλίου, συμμετείχαν 78 φοιτητές από 49 Πανεπιστήμια και 39 χώρες.  Επιπλέον, κατάφεραν να διακριθούν στον ίδιο διαγωνισμό οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δανιήλ Σουριανός και Μάριος Χριστοδουλίδης, οι οποίοι μαζί με τον Γιώργο Καραβά υπέβαλαν την πρότασή τους για συγκομιδή νερού κατά την περίοδο των μουσώνων στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Student Research Competition

Στο διαγωνισμό “Student Research Competition”, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας από 26-30 Αυγούστου, Μιχάλης  Λουκέρης, προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, κατάφερε να βραβευτεί για την εργασία του με θέμα  “Efficient Computing in a Safe Environment”. Η εργασία εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του υποψηφίου διδάκτορα του Τμήματος Στέφανου Γεωργίου, και πραγματεύεται  την βελτίωση της υπολογιστικής και ενεργειακής απόδοσης που μπορεί να επιτευχθεί με την λειτουργία υπολογιστικών υποδομών σε ένα ασφαλές από κακόβουλες επιθέσεις περιβάλλον.

Επιπλέον, στα ημιτελικά του διαγωνισμού προκρίθηκαν οι εργασίες του Μάριου Παπαχρήστου, φοιτητή της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, και Χαραλάμπου Μητρόπουλου, μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το πρώτο έτος λειτουργίας του το 2000, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει καλά το συνδυασμό της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης με τις νέες τεχνολογίες και τις οργανωσιακές σπουδές, κερδίζοντας διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι αποτελεί το πρώτο τμήμα προτίμησης των υποψηφίων του του 4ου  Επιστημονικού Πεδίου ( Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής). Τέλος, το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) έλαβε την πιστοποίηση από το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!