
Στο πνεύμα της αποκριάς η σημερινή μας δημοσίευση…
Υπάρχει διασκέδαση με ελάχιστα ή και καθόλου ευρώ στην εποχή της κρίσης; Η απάντηση είναι ναι! Η εφευρετικότητα του ανθρώπου έχει λύση για όλα. Τι θα λέγατε για ένα καλό βράδυ σαββατοκύριακου ή και καθημερινής με παρέα, αρκετό ποτό και φαγητό; Τι θα λέγατε αν διανθίζατε αυτή την βραδιά και με διασκεδαστικά παιχνίδια; Να, μερικές ιδέες για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και τις ζεστές του καλοκαιριού…
Παιχνίδια μνήμης.
Υπάρχουν πολλά παιχνίδια μνήμης. Το συνηθέστερο είναι αυτό της αφήγησης. Ξεκινάει κάποιος μια ιστορία, πχ «προχθές πήγα στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα ένα…» και ο επόμενος συνεχίζει «και ένα…» κ.ο.κ. Χάνει ο παίκτης που επειδή έχει αδύναμη μνήμη, επαναλαμβάνει ένα προϊόν που έχει ξαναειπωθεί
Παντομίμα
Διασκεδαστικό και διαχρονικό παιχνίδι. Συνήθης θεματική του ελληνικές ή ξένες ταινίες. Οι παίχτες χωρίζονται σε δυο ομάδες και εκ περιτροπής ένας από την κάθε ομάδα αναλαμβάνει μίμος. Οι αντίπαλοι του δίνουν μυστικά έναν τίτλο και αυτός προσπαθεί με κινήσεις παντομίμας να κάνει τους συμπαίκτες του να τον βρουν μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρόνο. Μεγάλα γέλια…
Αναπτήρας
Για μεγάλες παρεξηγήσεις… Οι οδηγίες τόσο απλές όσο και η παρεξήγηση και ο τσακωμός που θα δημιουργήσουν (με τη διασκεδαστική πάντα έννοια). Κάποιος ξεκινάει κρατώντας τον αναπτήρα, ή κάτι άλλο, τέλος πάντων. Τον δίνει σε κάποιον τυχαία στην ομάδα και του ζητάει να τον δώσει σε αυτόν που θεωρεί ότι είναι ο πιο… (εδώ η φαντασία μπορεί να οργιάσει, καθώς όλα επιτρέπονται). Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται σε κάθε παράδοση και ο αναπτήρας κάνει βόλτες… Όταν καταλήξει στα χέρια του ίδιου προσώπου για τρίτη φορά, τότε αρχίζουν οι αποκαλύψεις: «Μου έδωσε τον αναπτήρα και μου είπε να τον δώσω στον πιο…» Εκεί να δεις παρεξηγήσεις…
“Μπουφ”
Οι παίκτες κάθονται σε κύκλο. Ο πρώτος παίκτης ξεκινάει να μετράει από το ένα και συνεχίζει πάντα ο διπλανός του. Όταν όμως φτάσουμε σε αριθμούς που είναι πολλαπλάσιοι του 7 (14,21,28) ή τελειώνουν σε 7 (17,27,37) ή και τα δυο (το παράδειγμα τυχαίο, η κάθε ομάδα μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει) ο παίκτης που είναι η σειρά του λέει «Μπουφ» αντί για το νούμερο και η φορά του παιχνιδιού αλλάζει! Επομένως στο παράδειγμά μας. Όποιος μπερδευτεί, υφίσταται μια προκαθορισμένη τιμωρία.
“Juke Box”
Παίζεται από 2 ομάδες. Ένας παίκτης ξεκινάει να λέει από μέσα του την αλφαβήτα μέχρι να τον σταματήσει κάποιος άλλος, οπότε και αποκαλύπτεται το γράμμα στο οποίο είχε φτάσει. Εδώ αρχίζει και η πρόκληση. Τότε η κάθε ομάδα πρέπει να βρει και να πει κάτι σχετικό με μουσική (τραγουδιστή, τίτλο, συγκρότητα κλπ) Πχ στο Μ η μια ομάδα έχει ένα λεπτό να βρει τραγουδιστή/τρια που το όνομά του (μικρό ή επίθετο) να αρχίζει από Μ. πχ. Σωκράτης Μάλαμας. Η άλλη ομάδα απαντάει και αυτή και όποια στερέψει έχασε! Σε περίπτωση που η άλλη ομάδα πει πχ Marilyn Manson, κάνει διπλό M, οπότε η πρώτη πρέπει να απαντήσει με δύο ονόματα ή ένα διπλό! Στα συγκροτήματα, πιάνεται αν τουλάχιστον μία λέξη από το όνομά της αρχίζει από M. πχ. Rage against the Machine. Και πάει λέγοντας. Αν μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο μια ομάδα δεν απαντήσει, χάνει.
“Tichu”
Πολύ ενδιαφέρον και όχι τόσο διαδεδομένο. Δείτε πολύ καλές οδηγίες εδώ:
“Παλέρμο”
Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα 50 ομαδικά παιχνίδια όλων των εποχών, αν και επινοήθηκε μόλις το 1986 από έναν φοιτητή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας. Οι βασικές του οδηγίες βρίσκονται εδώ:
Κυκλοφορεί σε πολλές παραλλαγές και παίζεται από μεγάλες ομάδες τουλάχιστον επτά ατόμων… Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.
“Δηλωτή”
Εξαιρετικό παιχνίδι χαρτιών συνδυασμός της Κολιτσίνας και της Ξερής. Δύσκολα κανείς το βαριέται… Επειδή οι οδηγίες του είναι πάρα πολλές, σας παραπέμπουμε στην καλύτερη παρουσίαση του παιχνιδιού που βρήκαμε online εδώ:
“Μπιρίμπα”
Πραγματικά πιο διασκεδαστικό χαρτοπαίγνιο δεν έχουμε παίξει. Ειδικά αν παίζεται με ομάδες. Και ακόμα πιο ειδικά αν οι απαγορεύσεις περί επικοινωνίας των ατόμων της ίδιας ομάδας παραβιάζονται σκοπίμως και ανάβουν οι καβγάδες.
Αναλυτικές οδηγίες εδώ:
Η φωτογραφία από το freedigitalphotos.net
[…] και τι καλύτερο από βριαδιές με φοιτητικά παιχνίδια που μας κάνουν πάλι […]
Comments are closed.